Gastfotograaf - Annemarie

Door | 15.3.16 Laat een reactie achter
Mijn naam is Annemarie Olgers en ik ben met fotograferen begonnen om opnieuw en manier te vinden om mijn creativiteit te uiten. Voorheen maakte ik poppen, mozaïeken, schreef boeken en borduurde. De foto van mezelf is een selfie en na pas 20 mislukte pogingen kreeg ik dit resultaat.Het liefst fotografeer ik dieren, vogels en bloemen, omdat ze altijd in hun natuurlijke staat zijn en niet poseren. Ik heb een Casio EXZR200 compactcamera, die heel lichtgevoelig is. Verder gebruik ik 2 zoomcamera’s door elkaar, de ene is een Panasonic Lumix en de ander een Nikon Coolpix P610. Beide camera’s hebben een optische zoom van 60. De drie ganzen heb ik gefotografeerd ver in het veld en los uit de hand.
Mijn foto’s bewerk ik zo min mogelijk. De foto moet meteen goed en scherp zijn en hooguit
geef ik wat extra contrast en verdiep ik de kleuren.

Fotografie betekent voor mij de ontspanning om er met je toestel lekker op uit te gaan en de grote kick als je een goede foto hebt gemaakt.

De foto waar ik het meest trots op ben is steeds de laatste, in dit geval de panter die ik
in Burgers Zoo schoot toen er net een mooie lage middagzon op hem scheen. Zo ben ik steeds minder gauw tevreden en wil ik de kwaliteit en de artisticiteit steeds meer ophogen. Een fotografie droom heb ik niet. Ik hoop zo door te kunnen gaan en blijdschap en tevredenheid te kunnen voelen als ik weer een laatste ‘allerbeste’ hebt gemaakt.
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: