Photoshop tutorial | Soft and sunny pictures

Door | 3.7.15 2 reacties
Het kan zo zijn dat je deze foto al voorbij heb zien komen op mijn facebook pagina onlangs heb ik een pre wedding fotoshoot gehad en daar heb ik deze foto gemaakt. Om de sfeer allemaal wat zachter en romantischer te maken heb ik de foto bewerkt, vandaag laat ik zien hoe je dit effect krijgt!


Wat je nodig hebt: Een foto, deze action en photohsop

1. Kies je foto en doe eventueel nog wat aanpassingen zoals je foto lichter maken, meer contrast geven of een andere aanpassing. Dit kan natuurlijk ook achteraf maar ik doe dit meestal eerst zodat ik na het gebruiken van de action niet zoveel aanpassingen meer hoef te doen. Ik heb gekozen voor onderstaande foto:


2. Als de action die je gedownload hebt, nog niet in Photoshop staat doe dit dan eerst. Gebruik de action "Valencia" en je zult zien dat de foto meteen al een hele andere sfeer krijgt. Mocht je het effect 'to much' vinden kun je altijd met de dekking spelen om het gewensten resultaat te krijgen.


Zelf heb ik nog wat 'levendigheid' toegevoegd in de foto en het contrast iets omlaag gedaan waardoor de foto een nog zachtere uitstraling krijgt. 

3. Voeg een nieuwe laag toe, pak een ronde brush waarbij de 'hardheid' op 0 staat en zet de dekking op ongeveer 80%. Selecteer een witte kleur (of een andere lichte, kleur zoals roze, geel, paars of oranje.) Je kunt ook meerdere kleuren gebruiken maar ik heb in dit geval gekozen voor wit. Voeg hier een daar wat 'licht ballen' toe.


4. Zet de dekking van je laag met de 'licht ballen' op ongeveer 40% (of kijk even wat je er zelf het beste uit vind zien) en klaar ben je! De foto ziet er nu een stuk zachter uit en heeft meteen een hele andere sfeer.


EXTRA VOORBEELD: Mocht je toch meer kleur willen toevoegen in je foto kun dit op de volgende manier doen. Kies een kleur, voeg deze op dezelfde manier toe als bij stap 3 en voeg eventueel nog een of meerdere kleuren toe. Ik heb gekozen voor roze en oranje:Zet na het toevoegen van de 'licht ballen' je laag op 'bleken' en de dekking van de laag op ongeveer 30%, kijk vooral hoe je het er zelf het beste uit vindt zien want dit is natuurlijk anders voor iedere foto. De laatste foto is het eindresultaat! Mocht je een vraag hebben over deze tutorial, stel hem gerust!
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: