Gastfotograaf | Marinda ~ Eenmaal met de camera bezig, kom ik in mijn eigen wereldje terecht.

Door | 7.7.15 1 reactie

Mijn naam is Marinda, ik ben 22 jaar oud en volg de studie om kindercoach te worden. Ik fotografeer al sinds ik een klein meisje ben. Vroeger liep ik er altijd met de camera van mijn ouders vandoor, tot ik een eigen camera kreeg. Een klein handcameraatje (Canon PowerShot) waarmee ik echt ontzettend veel foto's heb gemaakt. Hier heb ik zoveel mee geoefend dat ik het aandurfde om over te stappen op een spiegelreflex. Een kennis van ons had nog een liggen die niet gebruikt werd, waardoor ik in 2010 eigenaresse werd van een Canon 350D. Uiteindelijk mocht deze met pensioen na ongeveer 70.000 clicks, en bezit ik tegenwoordig de Canon 70D.
Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Ik fotografeer het liefste dieren. Het werken met een dier is voor mij heel bijzonder. Het heeft geen geheimen, geeft zichzelf bloot, en op die manier weet ik het karakter snel vast te leggen. Elk dier is anders, is uniek. Daardoor is elke shoot ontzettend verschillend, dat vind ik zo leuk!

Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Ik maak gebruik van een Canon 70D met een Tamron 70-200 2.8 lens.

Bewerk je de foto's, zo ja in welk programma?
Ik gebruik voor mijn nabewerkingen Photoshop CS6. Wat betekend fotografie voor jou?
Fotografie is voor mij een stuk ontspanning, vrijheid, en creatief bezig zijn. Eenmaal met de camera bezig, kom ik in mijn eigen wereldje terecht. In mijn eigen ''cocon'', kun je eigenlijk zelfs wel zeggen. In dat wereldje heb ik controle over wat ik vastleg en wat ik doe, zonder beperking van regels. Heerlijk is dat :)

Eenmaal met de camera bezig, kom ik in mijn eigen wereldje terecht.

Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Pfoeh, daar vraag je me wat! Zoveel foto's al gemaakt, en dan moet ik er eentje kiezen.
Ik heb gekozen voor een foto die ik bij Hargen aan Zee heb gemaakt. De Friese hengst Diemer ging lekker los in de paddock, en liet zich even goed de hoogte in gaan. Daar rolde deze foto uit. Een krachtig moment van een prachtig paard.Wat is je ultieme fotografiedroom?
Het lijkt mij geweldig om een fotoreis te maken waarin ik veel dieren kan vastleggen in hun element. Qua body en lens...daar kan ik haast oneindig over blijven dromen. Een Canon 5D Mark III zou ik ontzettend graag willen hebben, met een Canon 200-400 lens. Leuk om mee te nemen op de fotoreis. *grijns*


Ik ben te vinden op http://www.perfectmemory.nl en op facebook onder de naam Perfect Memory Photography.
Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: