Edinburgh deel 5 | Een ongeluk tijdens onze trip naar Loch Ness

Door | 5.7.15 2 reacties
Loch Ness, het meer waar iedereen wel eens van heeft gehoord en dan vooral door het monster van Loch Ness. Toen Jaap en ik zagen dat er een tour door de Highlands van Schotland was die ook nog naar Loch Ness ging konden we niet anders dan de tour boeken, dus dit hebben we ook gedaan!


Eerder op een vakantie in Schotland waren we ook al naar Loch Lomond gegaan, dit was echt prachtig dus we hadden al helemaal in ons hoofd hoe super mooi Loch Ness zou zijn. De tour zag er als volgt uit:

De tour duurde de hele dag van 08:00u 's ochtends tot 20:00u 's avonds. Door de Higlands van Schotland rij je naar een aantal mooie plekken om foto's te maken, even wat te eten of rond te lopen. Tijdens de rit verteld de buschauffeur over de geschiedenis van de plaatsen waar je doorheen rijdt en de bergen en andere bezienswaardigheden waar je langs komt. Je rijdt door Stirling, langs het kasteel en Wallace Monument richting de Highlands. Daarna rij je nog door wat andere plaatsen, richting Fort William en vanuit daar ga je door naar Loch Ness.


De hele rit was werkelijk waar prachtig, we hebben bijna in de wolken gestaan zo hoog waren we, de natuur, bergen, uitzicht echt zo mooi. Loch Ness leek wel nep zo perfect zag het eruit. Helaas was het wel veel kleiner dan we dachten dus konden niet echt een stuk gaan lopen maar we hebben heerlijk gezeten en van het uitzicht genoten.En toen de terugweg. In Schotland zijn veel smalle (hele smalle) wegen met een flinke afgrond ernaast. En sommige wegen zijn ook nog eens heel slecht en we hadden er stiekem zelfs even, heel even aan gedacht. Maar dat we echt een ongeluk zouden krijgen had uiteindelijk niemand verwacht. 

In een bocht kwam er een vrachtwagen tegemoet, ineens hoorde we een flinke knal! De vrachtwagen kwam recht op ons af, had ons al geraakt en de buschauffeur moest uitwijken. Gelukkig aan een kant met een soort greppel en geen afgrond maar hier lagen allemaal losse stenen en het was schots (haha woordgrapje) en scheef dus de hele bus ging flink heen en weer. Ik dacht NEE dit is het, de buschauffeur heeft alles goed onder controle, handelt geweldig maar een klapband kan hij niet voorkomen (en zo voelde het ook) in de middel of nowhere, het dichtstbijzijnde stadje 20 minuten verderop en nog uren te gaan voor we terug zijn in Edinburgh, komen we wel terug? En hoe?


Gelukkig geen klapband, wel een boze vrachtwagenchauffeur die zei dat het onze fout was (wat zeker niet zo was) en een kapotte rechter kant van de bus wat ook nog heel erg meeviel!! De politie moest komen.. maar zoals ik al zei was het dichtstbijzijnde stadje 20 minuten verderop waardoor we hier dus ook nog zo lang op moesten wachten, daarna moest alles afgehandeld worden, er moest nog een vertaler komen want de persoon in de vrachtwagen kon geen Engels en we zaten natuurlijk al uren in de bus. Het was niet leuk.. maar ik was al lang blij dat het niet erger was want het had heel anders kunnen aflopen. Gelukkig mochten we (na anderhalf/twee uur) verder met de bus. Het was namelijk nog maar de vraag of dat zou kunnen. Het uitzicht was nog steeds prachtig maar je zat toch wel met een zenuwachtig gevoel (bij smalle bochten en tegemoetkomende vrachtwagens) in de bus.

Wat een spanning en sensatie he? Jaap heeft dit ook allemaal gevlogt en de VLOGS zijn bijna klaar! Uiteindelijk dus allemaal goed afgelopen en de tour was voor de rest super. Wat ook leuk was, we zijn heel veel vogels tegengekomen tijdens de tour en daar heb ik ook nog wat foto's van:
Wat een dag, toen we terug kwamen in het hotel waren we ook echt gesloopt. Maar we hadden wel wat te vertellen als we weer thuis waren ;-)! Hierna hadden we nog 1 dagje in het mooie Edinburgh, we hebben wat geshopt, souvenirs vooral, lekker in het park gezeten en onze spullen voor de terugreis ingepakt. En dat was alweer het einde van de vakantie! Ik hoop dat je het leuk vond om over ons Edinburgh avontuur te lezen. Mocht je niet weten waar je naartoe wil op vakantie, Edinburgh is een aanrader, mooi land, leuke stad, lieve mensen, prachtige natuur en veel te doen!Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: