Tutorial | Tilt Shift effect (heel simpel)

Door | 27.6.15 Laat een reactie achter
Het Tilt Shift effect op een foto toepassen geeft een super leuke sfeer en is nog super simpel ook! Dus vandaag een mini tutorial. Ik doe het in Photoshop maar ik denk dat je het in elk fotobewerkingsprogramma die de functie "blur of vervagen" heeft kunt toepassen.


Kies een foto (ik ben voor de bovenstaande gegaan) maak in deze foto een selectie van het deel wat je scherp wil houden. Dit werkt het makkelijkste met een rechthoekig selectiekader.


Nu moeten we de selectie omkeren, in Photoshop staat dit bij: Selecteren -> Selectie omkeren. Je kunt ook de sneltoets shift + cmd + I gebruiken. Klik daarna op je rechter muisknop -> Doezelaar (sneltoets F6 of shift + F6) Stel een straal van ongeveer 30 pixels in en druk op OK. Dit zorgt voor een mooi verloop naar het blurry gedeelte van de foto.


Nu gaan we de blur toevoegen, dit kan op meerdere manieren, ik heb het via Filter -> Vervagen -> Vage lens gedaan.


Dit is het scherm waar je dan in terecht komt. Je kunt een beetje spelen met de instellingen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt, ik heb de onderstaande instellingen gebruikt voor mijn foto.


En dit is mijn eindresultaat! Simpel he?! Mocht jij nu ook dit effect op een foto gaan toepassen laat hem dan vooral zien, ben benieuwd naar jullie resultaten!


Nieuwere post Oudere post

0 reacties: