Horror foto | Photoshop action

Door | 24.6.15 3 reacties
Op Zoom.nl kwam ik een artikel tegen over horror fotografie. Nu vind ik dat zelf heel cool om te zien maar heb ik nog nooit een 'horror shoot' gedaan. Wat ik wel doe is foto's zo bewerken dat ze een 'horror' uitstraling krijgen. Hier kun je natuurlijk heel ver in gaan maar er zijn ook simpele actions voor Photoshop waarmee je al een hele andere (horror) sfeer geeft aan je foto's.


Vandaag laat ik zien hoe je een horror sfeer creëert met een action. Heb je niet eerder met actions gewerkt bekijk dan de tutorial die ik hier over heb geschreven.

Eerst wil ik een aantal voorbeelden laten zien van in hoe ver je kunt gaan met het bewerken van foto's. De foto's die ik heb gebruikt voor deze bewerking zijn allemaal op begraafplaatsen in Schotland gemaakt. De onderstaande foto is een voorbeeld van hoe je een spooky effect kan creëren met alleen een action.


En dan heb je altijd nog de keus om het wat 'extremer' aan te pakken en wat objecten toe te voegen in de foto. Zoals een maan, of zelfs een geest... alhoewel ik met niet kan herinneren dat ik die zelf heb toegevoegd ;-) hihi. Als je goed overweg kan met Photoshop kan het leuk zijn om een foto af en toe wat extremer te bewerken.
-HET GEBRUIKEN VAN DE ACTION-

Het enige wat je nodig hebt is een foto en deze gratis action (dit zijn er een paar) of je kunt natuurlijk ook een andere zoeken. Ik heb echter gebruikt gemaakt van dit action pack. Daarnaast maakt het niets uit als je foto op klaar lichte dag is genomen, dit wordt allemaal voor je aangepast bij gebruik van deze action. Ik heb onderstaande foto gebruikt.


Het enige wat je nu hoeft te doen is kijken welke van de action stijlen het meest bij de foto die je gebruikt of sfeer die je uit wil stralen past en deze toevoegen op je foto. Natuurlijk kan het zo zijn dat je foto dan niet meteen perfect is. Zelf had ik bijvoorbeeld nog wat donkere plekken (op de grafsteen bijvoorbeeld) en vond ik er nog iets teveel kleur inzitten na het gebruik van de action.


Ik heb dus wat kleur uit de foto gehaald door de dekking van de laag kleurverloop naar beneden te halen en bij Afbeelding -> Aanpassingen -> Levendigheid de verzadiging omlaag te doen. Daarna ben ik door de verschillende lagen gelopen om te kijken hoe ik sommige plekken wat op kon lichten. Het beste is elke laag uit en aan klikken zodat je ziet wat die laag voor je foto doet en dan de 'dekking' wat aan te passen in die laag tot je het gewenste resultaat bereikt.


Wat vind jij van deze spooky/horror stijl? En hoe bewerk jij je foto om dit effect te krijgen?
Nieuwere post Oudere post

3 opmerkingen: