Gastfotograaf | Angela ~ Als ik iemand blij kan maken met een mooie foto, dan geeft mij dat een heel fijn gevoel.

Door | 30.6.15 Laat een reactie achter
Al van jongs af aan maakte ik overal foto's van als ik ergens naartoe ging; van een dagje uit tot een verjaardag bij familie, als hobby. Ik keek ook altijd graag foto's terug, voor de leuke herinneringen. Ook foto's van vroeger. Op school deed ik een opleiding als secretaresse en werkte de jaren daarna op kantoor, maar kreeg hier geen voldoening van. Totdat ik enkele jaren geleden voor een lange tijd werkeloos thuis kwam te zitten en meer naar mijn hart ging luisteren. Ik was altijd al graag creatief bezig en solliciteerde spontaan naar een baantje bij de krant - en dat lukte. Ongeveer 4 jaar werk ik nu als parttime freelance journaliste. Ik interview mensen, schrijf artikelen en maak foto's, met mijn spiegelreflexcamera de Canon 1100D. Maar in die jaren gebruikte ik alleen de automatische knoppen. Ook hier maak je hele mooie foto's mee, maar ik vroeg me af 'kan het nog beter?' Dus ik werd nieuwsgierig en begon dit jaar met een cursus fotografie waar ik nu nog steeds mee bezig ben. 


Sinds kort heb ik hierbij een nieuwe lens: Tamron 18 - 200mm. Om dezelfde reden als jou, even niet teveel geld uitgeven en eerst eens hiermee oefenen. Zonder bewerken, want ik ben eigenwijs en wil zelf die mooie foto maken. voordat ik überhaupt aan de cursus begonnen was, werd ik dit jaar spontaan gevraagd voor een bruidsreportage en voor kinderfeestjes. Ik was hier zo blij mee! Deze opdrachten waren zo leuk, vooral de bruidsreportage, het gaf mij een heerlijk gevoel! Het gaf mij veel voldoening, ik maakte mensen blij! En ik dacht.....toeval bestaat niet, hier moet ik meer mee gaan doen. Al ben ik er nog niet hoor, al doende leer je...


Wat ik het allerliefste doe is buiten in de natuur foto's maken; ik hou van de natuur, van mooie luchten en van dieren. Voor een stevige regenbui of mooie zonsondergang ren ik dus nog wel eens naar buiten. En zie ik een mooie vlinder zitten dan ga ik daar ook voor. Totdat ik dus werd gevraagd voor een bruidsreportage....wat was dat toch leuk om te doen! Ik hou van de liefde, de liefde is voor altijd. En mooie momenten wil je vastleggen op foto's, dus vandaar mijn naam Eternity Fotografie Onder deze naam ga ik nu voor het eerst voor mezelf werken. Het is nog heel pril, want vorige week zat ik nog bij de Kamer van Koophandel, maar ik heb al wat sessies gepland staan, als werk en om te oefenen. Want dat blijf ik doen.....ik ben leergierig.


Dus mensen fotograferen begin ik ook leuk te vinden, vooral dus de bruidsreportages en mensen die van elkaar houden, zoals portretfoto's. Ik maak graag die mooie foto voor iemand die ze dan aan de muur willen hangen, een mooie foto waar ze van kunnen genieten. Iets moois voor altijd. 

Als ik iemand blij kan maken met een mooie foto, dan geeft mij dat een heel fijn gevoel, een geluksgevoel. 

Foto's bewerken doe ik (nog) niet, ik ben heel eigenwijs en standvastig....ik wil zelf die mooie foto maken! Ik ga mij hier wel in verdiepen hoor en het komt ter sprake in mijn huidige cursus. Maar nu oefen ik alleen nog zelf voor een mooi resultaat, zonder achteraf te rommelen aan een foto. 

 

Inmiddels heb ik een achtergrondsysteem aangeschaft om portretfoto's te kunnen maken van mensen, en eventueel dieren. En mijn volgende doelen zijn een externe flits en statief....momenteel surf ik hiervoor over internet. Het gaat nu pas echt allemaal voor mij beginnen en ik heb er zin in!

Mijn werkgebied zijn nu vooral de plaatsen Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Lopik, Benschop en omgeving. Mijn eigen regio, hier werk ik het liefst.

Meer werk zien van Angela? Bekijk dan haar Facebookpagina 
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: