Edinburgh deel 4 | The (haunted) Vaults

Door | 25.6.15 2 reacties
Het is zover, The Vaults komen eindelijk aan bod in dit deel van ons Edinburgh avontuur. Eerst even een kleine uitleg over wat the Vaults zijn. De Edinburgh Vaults zijn een reeks van kamers gevormd in de bogen van de South Bridge in Edinburgh. Voor ongeveer 30 jaar werden de Vaults gebruikt als een soort bar/kroeg en er werkte schoenmakers en andere handelslieden.


This photo of Auld Reekie Tours is courtesy of TripAdvisor

Ook werden de Vaults gebruikt als opslagruimte voor illegaal materiaal, en waarschijnlijk ook de lichamen van mensen die gedood zijn door seriemoordenaars Burke en Hare die deze gebruikte voor medische experimenten.

Jaap en ik hebben dus een tour geboekt waarmee we door deze Vaults en langs een kerkhof gingen. Het spannende was dat Jaap en ik eerder een video hadden gezien over the Vaults dat er paranormale activiteit is waargenomen, en zo zijn er heel veel claims geweest over paranormale activiteiten in de Vaults. Toen de tour guide ons in een hokje stopte waarvan wij hadden gezien dat er iets 'engs' was gebeurd werd ik dus wel een klein beetje zenuwachtig haha.Eenmaal uit the Vaults gingen we door naar de 'Canongate graveyard' waar van alles werd verteld over de mensen die er liggen, gelegen hebben en de dingen die daar zijn gebeurd. Het was erg interessant, spannend en goed verteld! Hieronder een video van de tour die wij hebben genomen om een idee te krijgen.Jaap had tijdens deze tour ook zijn VLOG camera mee, dus binnenkort kun je zien hoe wij deze tour hebben ervaren.  Zou jij in zijn voor de Doomed, Dead and Buried tour? Voor nu nog een paar foto's van Canongate graveyard die ik tijdens deze tour heb gemaakt en binnenkort lezen jullie het laatste deel van ons Edinburgh avontuur.
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. nicetobeout.nl25-06-2015 12:54

    Super gaaf! Ja ik zou er wel voor in zijn! Heb je al eens de aflevering van de serie Ghost Adventures gezien over de Vaults? Superscary! En wat een mooie foto's heb je gemaakt van de begraafplaats. Die luchten wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa! Precies die heb ik gezien en ook een van ik geloof de serie most haunted. Leuk dat jij ook Ghost Adventures kent haha ;-)

    BeantwoordenVerwijderen