Edinburgh deel 3 | Calton Hill en kanonnen

Door | 11.6.15 1 reactie
Calton Hill is een 100 meter hoge heuvel midden in het centrum van Edinburgh. Op Calton Hill staan een aantal bouwwerken, sommige hiervan hebben iets weg van Griekse bouwwerken. Hierdoor wordt deze heuvel ook wel 'Athene van het noorden' genoemd.

Zo heb je het (onvoltooide) 'National Monument', gebouwd naar het voorbeeld van het Parthenon in Athene. Het dient ter herdenking van de gevallenen tijdens de Napoleontische oorlogen.
Een ander bouwwerk die Griekse sferen met zich mee brengt is het Dugald Stewart Monument. Als je 'Edinburgh' zoekt in Google en kijkt naar de afbeeldingen zie je deze heel veel terugkomen, dit heeft waarschijnlijk te maken met het mooie uitzicht die je over de stad hebt vanaf dit punt.Op de heuvel bevindt zich verder een monument ter ere van admiraal Horatio Nelson. Het gebouw heeft de vorm van een telescoop en is voor toeristen toegankelijk om te beklimmen. Bovenop het gebouw bevindt zich een tijdbal, die ooit diende ten behoeve van de scheepvaart en de exacte tijd van 13.00 uur aangaf. Hieraan gerelateerd is de 'One o'clock gun' die dagelijks om 13.00 uur wordt afgevuurd op Edinburgh Castle. -bron wikipedia-


Het grappige is dat ik dat van de 'one o'clock gun' nu pas tegen kom maar we op dezelfde dag ook in het park zijn gaan zitten om het afschieten van het kanon te zien. We wisten namelijk wel dat dit elke dag (behalve op zondag) om 13:00u gebeurd.

Op deze dag zijn we ook nogmaals naar Holyrood Park geweest om nog even (via de makkelijke kant) wat foto's te maken en wat meer te genieten van de bergen, natuur en rust.

Een foto die is geplaatst door Nina (@ninfotografie) op


Het volgende deel komt natuurlijk binnenkort weer online, en daarin lees je alles over onze tour door 'The (spooky) Vaults'. Eerste deel gemist? Je leest hem hier.
Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: