Edinburgh deel 2 | Klimmen naar de top van Arthur's seat en een bezoekje aan een begraafplaats

Door | 4.6.15 Laat een reactie achter
Het is tijd voor deel 2 van mijn verslag van onze trip naar Edinburgh! In het eerste deel kon je lezen dat we een Hop on Hop off bus hadden genomen en tijdens deze rit allemaal dingen tegen waren gekomen die we zeker wouden doen, op nummer 1 stond klimmen naar de top van Arthur's seat. Dit is het hoogste punt in Edinburgh en ligt in Holyrood Park, en het was me een klim!


Super steil echt niet normaal, smalle paadjes, veel rotsen en je kan je nergens vasthouden. Dat is heel vet en super mooi maar ik met m'n random "klim en trappen hoogtevrees" was daar niet altijd even blij mee. Maar gelukkig had ik Jaap ;-) als ik even niet meer durfde (ik kon soms gewoon niet meer bewegen omdat ik bang was om uit te glijden over losse stenen of naar beneden te vallen.. ) kon ik hem vasthouden als steuntje en kon ik weer wat hoger klimmen. Het rare is dat ik geen hoogtevrees heb als ik bijvoorbeeld van heel hoog naar beneden kijk, het is echt alleen met klimmen (en dan ook naar beneden) en trappen waar ik met niet vast kan houden, vraag met niet waarom haha.
Dit soort paadjes moesten we op en af
Maar als je dan uiteindelijk boven bent, en zelfs tijdens het klimmen als je om je heen kijkt, weet je waarvoor je het doet. Het is zo ongelofelijk mooi!! Het grappige was dat, toen we eindelijk boven waren, we een andere route naar beneden zochten (omdat die naar boven wel heel eng was) en toen tot de ontdekking kwamen dat er ook hele makkelijke routes zijn.. Maar goed die zijn een stuk minder spannend en er lopen meer mensen!
Conclusie: Het was super spannend en onwijs mooi en als je zelf ooit in Edinburgh bent is dit echt een aanrader!

Toen we beneden waren hebben we lekker even lekker rustig in het zonnetje gezeten, wat gegeten en gedronken en toen gingen we weer richting hotel. Maar op de terugweg kwamen we langs een hele oude begraafplaats bij de St Cuthbert's kerk en we besloten hier even een kijkje te nemen en wat foto's te maken. Het zag er namelijk erg indrukwekkend uit. Ook was het alvast een voorproefje voor de begraafplaats waar we naartoe zouden gaan tijdens een tour door "The Vaults" van Edinburgh, waar overigens heel veel meldingen van paranormale activiteit en waarnemingen zijn gedaan. Maar daar hoor je binnenkort meer over...Nieuwere post Oudere post

0 reacties: