New in: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM

Door | 8.5.15 1 reactie
Ja jullie lezen het goed, ik heb een nieuwe lens! Sommige zullen dit ook al op Instagram hebben gezien (want ik kon echt niet wachten met delen haha) en in mijn artikel over mijn nieuwe statief kon je het ook al lezen, vandaag ga ik er even wat dieper op in.


Al heel lang had ik mijn zinnen gezet op deze Canon EF 100-400mm lens. Ik heb er veel goeds over gehoord/gelezen/gezien en het is een grote stap omhoog voor mij. Echter zijn lenzen natuurlijk niet goedkoop, en lenzen uit de L serie van Canon al helemaal niet. Maar krijg ik dan echt waar voor mijn geld? Kan ik niet toch beter een andere lens kopen? Kan ik niet beter voor een ander merk gaan? Zoveel twijfels... Ik had het idee van een nieuwe lens dus even uit mijn hoofd gezet, tot ik laatst een mini documentaire in de Amsterdamse Waterleidingduinen ging maken. Met een nieuwe lens zou ik meer zoom bereik hebben en dus betere beelden kunnen schieten en... ik wou hem sowieso al, toch?

De zoektocht begon, ik heb eindeloos op internet gezocht en met mensen de mogelijke lenzen en voor/nadelen ervan besproken. Uiteindelijk ging het tussen de Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM of een Sigma of Tamron lens met meer zoombereik (500mm of 600mm) ik kon dus wat gerichter zoeken en vergelijken. Uiteindelijk heb ik dus toch voor de Canon lens gekozen, de grootste reden was dat ik er zeker van zou zijn dat ik goed zou zitten met deze lens uit de L serie, er bijna geen negatief iets over deze lens te vinden is (en de andere lenzen wel) en ik, mocht ik uiteindelijk toch meer bereik willen, altijd nog een extender kan kopen waardoor mijn lens tot 800mm zoombereik kan krijgen.


En toen ging ik voor de eerste keer even in de buurt op pad met mijn nieuwe lens. De grootste veranderingen zijn dat dit een 'pomp' systeem is (voor het zoomen) en hij een stuk zwaarder is dan mijn andere zoomlens. Maar jeetje wat een ding zeg, de manier van in en uit zoomen vind ik veel handiger en maakt het zoeken naar een klein vogeltje in een grote boom stukken makkelijker. Ook het zoombereik ben ik erg blij mee, daar deed ik het tenslotte voor. Onderstaande foto's zijn de eerste die ik met deze lens heb gemaakt en natuurlijk volgen er nog heel veel meer. Ben jij bekend met deze Canon lens?


Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: