Minidocumentaire en de IJsvogel deel 2

Door | 30.4.15 Laat een reactie achter
Na mijn Ijsvogel avontuur zijn we (een week later) weer naar de duinen gegaan, dit keer om te filmen. Ik heb al heel wat gefilmd voor Onzevondsten het YouTube kanaal van Jaap maar de natuur filmen (en dan vooral de dieren) had ik nog niet eerder gedaan.


Met al onze camera spullen gingen we al vroeg op pad. Ik had mijn statief, telelens, kitlens, canon 600D en externe microfoon mee. Jaap zijn vlog camera, canon 1100D, en zelfgemaakte (super vette) camera rig en slider die jullie binnenkort in de vlog zullen zien. Ons idee was een mini documentaire maken in de Amsterdamse Waterleidingduinen omdat er veel dieren zijn en het gebied gewoon ontzettend mooi is. Qua weer hadden we het niet beter kunnen treffen, de zon scheen en gelukkig (voor de belichting) waren er ook een paar wolken. We zijn ongeveer 6/7 uur in de duinen geweest en hebben dus ook heel veel video, ook veel te editten dus het duurt nog wel even voordat de video online staat. Maar ik kan wel alvast zeggen dat we de IJsvogel nu ook op video hebben, dat was echt weer geweldig.
En natuurlijk kon ik het niet laten om stiekem ook een foto te maken van de IJsvogel:


Verder hebben we echt alleen maar gefilmd (en een paar foto's met onze telefoon gemaakt) waar ik wel achter kwam is dat mijn statief (een Hama Star 61) echt niet geschikt is voor video, ik gebruik eigenlijk bijna nooit een statief alleen bij nachtfotografie of een groepsfotoshoot. Nu heb ik dus een nieuwe statief gekocht, de Velbon Videomate 638F. Ik heb veel goed gehoord, gelezen en gezien en krijg hem vandaag (voor jullie gisteren ;-)) binnen. Binnenkort zal ik hem laten zien in een nieuwe blogpost. Iemand ervaring met de Velbon Videomate 638F? En nu nog opzoek naar een nieuwe telelens waardoor ik nog dichterbij kan komen!Nieuwere post Oudere post

0 reacties: