Een stap dichterbij een van mijn fotografie dromen

Door | 15.4.15 5 reacties
Veel van jullie weten dat een van mijn fotografie dromen de IJsvogel goed op de foto zetten is. En sommige van jullie zullen mijn berichtje al hebben gezien dat ik inmiddels een stapje bij die droom ben, het is me gelukt! Ik heb de IJsvogel op de foto weten te zetten. Zelf vind ik de foto's niet prachtig maar dat maakt niet uit, ik weet nu dat het kan en ik ga voor steeds betere foto's, die perfecte foto van de IJsvogel komt nog wel! Vandaag dus de eerste foto's die ik (ooit) van een IJsvogel heb gemaakt en het verhaal hoe ik hem heb gespot.


Ik weet dat er in de Amsterdamse Waterleidingduinen regelmatig IJsvogels worden gespot, ik heb ze ook al een aantal keer gezien maar altijd te ver weg of te kort voor een foto. Afgelopen weekend gingen Jaap en ik weer eens naar de Waterleidingduinen en natuurlijk had ik mijn camera mee. Op een gegeven moment liepen we op een heuvel en onderaan was water, veel water maar wat mij vooral opviel was een omgevallen boom met de wortels en aarde er nog aan en met gaten erin. (wat best wel eens nestjes zouden kunnen zijn) Ik hield mijn ogen dus extra goed open want hier zou de IJsvogel wel eens kunnen zitten... FLITS iets met felle kleuren schoot uit een van de gaten en bleef zitten. "DAT IS HEM" schreeuwde ik (zachtjes) tegen Jaap. Ik rende een stukje naar beneden (we waren er best ver vandaan) toen pakte ik mijn camera om te gebruiken als verrekijker, zag ik het omdat ik het wou zien, of was het echt een IJsvogel die daar zat? " JAAP HET IS HEM ECHT" *klik klik* ik werd er een beetje emotioneel van op de een of andere manier en ik kreeg een mega adrenaline kick. Hij vloog weg, maar dat maakte ons niet uit. We zijn helemaal naar beneden gegaan en gingen langs de waterkant klaarzitten voor als hij terug zou komen. We hebben er uiteindelijk een uur gezeten maar hij liet zich maar heel af en toe even snel zien en hield ons echt in de gaten. We waren ook veel te 'aanwezig' en totaal niet beschut. Maar ik had hem op de foto, ik weet waar hij zit en volgende keer gaan we er goed voorbereid naartoe! Heb jij ooit een IJsvogel gezien of misschien zelfs op de foto gezet?

Nieuwere post Oudere post

5 opmerkingen:

 1. Aaaah wat gaaf zeg!
  Ik heb ooit eens (zo rond de 10 jaar geleden, als het niet langer is) een Ijsvogel gespot!
  Jammer genoeg had ik toen geen (digitale) camera en bleef het dus bij het kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer! Maar als je ineens een fel blauw vogeltje ziet is al een coole ervaring toch haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg gaaf. Mooie foto ook! Ik heb twee keer een ijsvogel gezien. Eén keer kon ik hem fotograferen, maar helaas zat hij erg ver weg en kon ik met mijn lens toen niet erg ver inzoomen. Beter dan onderstaande foto kreeg ik hem dus niet in beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel nog een keer dezelfde ijsvogel, met zijn gevangen visje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wel super hoor! Die met dat visje ook, mooi moment.

  BeantwoordenVerwijderen