De Fotografie TAG

Door | 24.4.15 Laat een reactie achter
Laatst zag ik op Fotografille.nl de super leuke (zelfgemaakte!) Fotografie Tag, ik zie hem nu al steeds meer voorbij komen en vandaag vul ik hem zelf in!

Wat was je eerste eigen camera?
De eerste camera's die ik heb gebruikt waren van mijn ouders, natuurlijk had ik wel van die wegwerp camera's die ik elke vakantie mee nam omdat ik zo zelf mijn foto's kon maken maar mijn eigen 'echte' camera kreeg ik als kerstcadeau op mijn werk, een Canon 1000D op dit moment fotografeer ik met de 600D van Canon, een super ding vooral door het schermpje die je kan bewegen (ZO handig!)Waar maak je de meeste foto’s van?
Daar kan ik heel kort over zijn: De natuur! En dan vooral vogels vind ik geweldig om op de foto te krijgen. Wel moeilijk natuurlijk, ze vliegen vaak hoog, zijn klein, snel of zitten hoog in de boom maar dat maakt het extra leuk als er een goede foto uit komt!Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?
Voorheen gebruikte ik PIXLR Express maar Instagram krijgt steeds meer toffe updates en als ik er over na denk gebruik ik Instagram toch ook wel het meest.

Wat je favoriete zelfgemaakte foto?
Dat vind ik echt zo moeilijk... ik maak zoveel foto's en heb elke keer een andere favoriet. Op dit moment ben ik het meest blij met de foto van de IJsvogel die ik laatst heb gemaakt omdat het een van mijn fotografie dromen was deze prachtige vogel op de foto te zetten, op dit moment is deze foto dus mijn favoriet.Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?
Dat hangt er vanaf wat voor een dag het is ;-) als ik bijvoorbeeld naar het bos of de duinen ga maak ik zo 200-300 foto's op een dag en als ik op vakantie ben nog meer! Maar als ik productfoto's maak zijn het er bijvoorbeeld 50-100, dit komt natuurlijk ook doordat het stilstaande objecten zijn en je dus meteen goed kan focussen. 

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?
Ergens in IJsland, van het Noorderlicht bijvoorbeeld zo prachtig!

bron

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
Ik denk dat je aan alle fotografie tips wel iets heb, de vraag is alleen wat doe je ermee? Het antwoord is toepassen en ermee oefenen. Oefenen, oefenen, oefenen tot het een gewoonte wordt!

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?
Via mijn blog natuurlijk! En uiteraard verschillende social media kanalen en fotografie websites zoals zoom.nl
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: