Review | RØDE VIDEOMIC RYCOTE

Door | 17.3.15 6 reacties

Voor mijn verjaardag heb ik van Jaap deze onwijs coole microfoon voor op mijn Canon 600D gekregen. De officiële naam van deze microfoon is, hou je vast, de Rode VideoMic MKII condensator mono-richtmicrofoon. En ik heb hem voor jullie getest, het is echt een geweldig ding, geeft goed geluid en ziet er nog onwijs tof uit ook (vind ik zelf)

Je bevestigd de microfoon op dezelfde manier als een externe flitser, boven op je camera. De microfoon heeft en 9 volt batterij nodig, deze gaat (gelukkig) wel heel lang mee. De high pass-filter van 80 Hz die op deze camera zit laat geluiden met een hoge frequentie door maar zorgt ervoor dat lage frequentie-geluiden als het gebrom van zware machines en passerend verkeer niet te horen zijn.Ik heb al een aantal video's gemaakt met gebruik van deze externe microfoon. Als voorbeeld een video gemaakt op het strand met hele harde wind, de andere video is gemaakt in het Archeologisch Centrum Huis van Hilde in Castricum, de opnames hier (met geluid) zijn ook buiten terwijl het heel hard waaide. Een goede manier om te laten zien (of eigenlijk horen) hoe goed deze microfoon werkt in dit soort omstandigheden. Natuurlijk hoor je de wind wel maar het is echt een omgevingsgeluid, de andere geluiden (en dan gaat het natuurlijk vooral om het praten) hoor je heel duidelijk.

Ook heb ik een korte video review gemaakt zodat jullie het verschil kunnen horen tussen de externe en de interne microfoon. Hoe denk jij over een externe microfoon op je camera? En heb jij er zelf ook een?Nieuwere post Oudere post

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me een fijn ding! Ik film niet zoveel met mijn camera dus ik spaar gewoon lekker door voor een nieuwe flitster ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig zeg zo'n microfoon! mooi geluid geeft die!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een flitser is ook zeker een goede accessoire voor je camera!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die doet het goed! Mooi geluid, ook wat verder weg! Wat maak je professionele vlogs! :D Bedankt trouwens voor je lieve reactie op mijn blog. Doet me goed als een pro zoals jij een compliment geeft :D Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha zo een pro ben ik niet hoor ;-) maar lief dat je het zegt. Vooral door blijven gaan als je het leuk vind. Je kan alleen maar beter worden en ik zie in je foto's al dat je heel veel verschillende composities aanneemt waardoor alle foto's een stuk interessanter worden. Dat is altijd erg belangrijk bij fotografie (vind ik zelf haha) Ik zeg, goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen