Review | Espon SC-P600 fotoprinter

Door | 10.3.15 1 reactie
Onlangs ben ik door Epson benaderd met de vraag of ik de nieuwe SC-P600 fotoprinter uit wou testen. Vanzelfsprekend zei ik ja, want welke fotograaf wil nou niet ervaren hoe het is zijn of haar eigen foto's uit te printen. Daarnaast ben ik natuurlijk Grafisch ontwerper waarmee ik ook veel te maken heb met het printen van reclame uittingen zoals affiches, posters, advertenties e.d. Ik was dus erg benieuwd! Eerder kon je al een unboxing/preview post zien, vandaag de review.


Epson over de Epson SC-P600
De SureColor SC-P600 combineert een uitzonderlijke afbeeldingskwaliteit met een snelle uitvoer en de meest complete reeks van mobiele afdrukvoorzieningen, in een betaalbaar en gebruiksvriendelijk pakket. Er wordt gebruikgemaakt van de 9-kleur UltraChrome HD-inktset met Vivid Magenta voor het reproduceren van een breed kleurenspectrum en de allerhoogste zwartdichtheid2 (2.86 DMax op PGPP) voor afdrukken van een superieure kwaliteit in een reeks van formaten tot aan A3+ toe, met inbegrip van panorama's. Uitzonderlijke draadloze afdrukvoorzieningen met inbegrip van rechtstreeks afdrukken vanaf smartphones, tablets en pc's. Biedt ondersteuning voor Apple AirPrint1. Google Cloud Print wordt eveneens ondersteund.

KEY FEATURES
  • 9-kleuren UltraChrome HD-inkt: Kleurenafbeeldingen van uitzonderlijke kwaliteiten met diepste zwarttinten en rijke kleuren
  • Wi-Fi Direct en Epson Connect: Eenvoudige verbinding, draadloos en via de cloud
  • Hoge snelheid: Produceert een 13 x 19 inch afdruk in slechts 153 seconden
  • Groot kleurenaanraakscherm van 2,7 inch: Eenvoudig in te stellen en te beheren
  • Groot inktpatroonformaat: Ideaal voor middelgrote volumes van fotoafdrukken in professionele kwaliteitDeze Epson printer is een professionele A3+ fotoprinter met wi-fi en touchscreen. Een beetje verstand van printers is dus wel handig. Er zitten 3 papierlades in de printer en de formaten die de Epson SC-P600 kan afrukken zijn: A3+, A3, A4, A5, Letter-formaat, Letter Legal-formaat, Postkaart, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm. Dat zijn dus heel erg veel verschillende opties die je hebt. Met de Wi-Fi functie kun je direct afdrukken vanaf smartphones, tablets en pc's. Ook wordt er ondersteuning geboden voor Apple AirPrint1 en Google Cloud Print.

De installatie is echter niet heel moeilijk, helemaal via Wi-Fi dan gaat de setup in principe automatisch. Verder regel je alles online via onderstaande pagina:


Maar voordat je de printer kan aansluiten en installeren dien je hem natuurlijk wel eerst in elkaar te zetten. De papierrol die je hier onder ziet zit er bijvoorbeeld nog niet op, deze moet je zelf bevestigen maar dit is erg makkelijk om te doen. Naast de papierrol heb je natuurlijk ook de optie om 'gewoon' zoals in elke andere printer (foto) papier toe te voegen om een foto te maken, dit heb ik voor jullie getest.
Om aan te geven hoeveel de verschillende instellingen met je foto kunnen doen heb ik deze foto voor jullie bijgevoegd -bron- op deze site staat ook een hele coole uitgebreide review, alleen wel in het engels.
Voor een duidelijk beeld van deze printer heb ik voor jullie ook een video review gemaakt. Hierin laat ik 2 van de vele mogelijkheden die er zijn zien om een foto af te drukken. De kwaliteit van de foto's vind ik zeker goed maar ik weet dat het nog veel beter kan met de juiste (andere) instellingen, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Maar op deze manier zien jullie in ieder geval een aantal van de mogelijkheden van deze super coole printer.

Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. ooh zo naise! als ik ooit een keer geld te veel heb wil ik ook zo'n printer! zoo handig en zulke goeie kwaliteit!

    BeantwoordenVerwijderen