PLOG | Shoppen in Duitsland

Door | 5.3.15 6 reacties
Onlangs ben ik met mijn moeder en zusje een dagje naar Duitsland geweest, naar Essen om precies te zijn om te shoppen. We waren hier alle 3 nog niet eerder geweest maar hadden er veel leuke dingen over gehoord en er is een Primark van 6 (!) verdiepingen.

Natuurlijk gingen we vroeg weg, vanaf Amsterdam is Essen namelijk ruim 2 uur rijden. Maar wie kwam daar 's ochtends vroeg naar beneden gerend om ons tegen te houden, Eevee! Ze mocht heel even op mijn bed rondspringen maar daarna moesten we toch echt weg. Het was mooi weer alleen de reis heeft wel erg lang geduurd omdat we in de file stonden en de parkeergarage die we hadden opgezocht niet konden vinden.

Uiteindelijk zijn we in een (hele grote) parkeergarage gaan staan waarvan we dachten hier MOET de stad wel zijn. Gelukkig was dit ook het geval, we kwamen terecht in een soort enorme 'mall' alsof je in Amerika rondloopt met food corners, echt een super sfeer. Buiten waren ook nog onwijs veel winkels waaronder de Primark. Natuurlijk waren er ook allemaal leuke winkels die wij niet hebben en zijn we bij een bakker gaan zitten met de heerlijkste broodjes en lekkernijen.

We wilden eigenlijk ook nog naar Oberhausen gaan maar na uren shoppen waren we moe en hadden we eigenlijk al een super dag achter de rug, Oberhausen ging hem dus niet meer worden. We zijn nog naar een supermarkt gegaan, die zijn in Duitsland een stuk groter dan Nederland en ook hier hadden ze allemaal dingen die wij niet hebben, erg leuk om even rond te snuffelen. Toen kwamen we nog een Dunkin' Donuts tegen en gingen we terug naar huis, in de regen (gelukkig was het de rest van de dag heerlijk weer) En tot slot zie je een foto met wat ik heb gekocht! Als je een dagje weg wil naar Duitsland is Essen dus echt een mega aanrader, het is er leuk en gezellig en ze hebben mega veel winkels. Heb jij wel eens in Essen geshopt? Of ken je een andere leuke plaats in Duitsland (of Belgie) waar ik echt eens moet gaan shoppen? ;-) 


Nieuwere post Oudere post

6 opmerkingen:

 1. Leuke spulletjes geb je gekocht en mooie foto's

  Xx

  Elisabethsmusthaves.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook nog eens een keertje naar Essen toe! (vooral voor de Primark haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nicetobeout.nl05-03-2015 13:48

  Wat leuk! Ik heb nog nooit in Essen geshopt, het is hier ook wel erg ver vandaan waar wij wonen. Maar lijkt me heerlijk zo'n shopping walhalla!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha het is de rit waard ;-) miss met een overnachting erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa die primark was echt nice. En ook heel ruim opgesteld super fijn haha

  BeantwoordenVerwijderen