PLOG | Rijksmuseum van Oudheden + video's

Door | 18.3.15 1 reactie
Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. 

Onlangs heeft Jaap het Rijksmuseum van Oudheden benaderd voor het opnemen van een video voor zijn YouTube kanaal. Dit sluit aan op de hobby van zoeken met de metaaldetector en een leuke bijkomstigheid was dat er een zeldzame Romeinse muntschat ligt van 162 munten (te zien t/m 29 maart 2015. ) Inmiddels staat de video online, en ook heeft Jaap een VLOG van deze dag gemaakt.
Ik laat vandaag mijn PLOG zien:


We gingen al vroeg weg, bij de bus lag een plas zo diep als een zwembad. We stapte op Schiphol over op de trein richting Leiden waar Jaap nog even bezig was met zijn VLOG. Vanaf Leiden Centraal is het maar 10 minuutjes lopen naar het Rijksmuseum van Oudheden, super goed bereikbaar dus.


Eenmaal aangekomen hadden we ons gemeld bij de balie en alles was al geregeld. We kregen 2 toegangskaarten en konden naar binnen, het avontuur en het filmen kon beginnen!

Die foto waar Jaap er zo blauw uit ziet is trouwens iets wat je in de ruimte van de Ijstijd kan doen. Je gaat naar binnen in een klein kamertje, kan een jas aan trekken en de mensen die dan aan de andere kant staan kunnen een foto van je maken, gewoon met mobiel, je hebt zelfs een speciale #hashtag voor als je de foto op Instagram wil plaatsen. Dit museum gaat dus heel er met de tijd mee en er is genoeg te doen, ook voor kinderen.


Ik kwam ook nog een sneeuwhaas tegen, ik kon het natuurlijk niet laten om daar ook even een foto van te maken, zo lief en fluffy! Na alle verschillende ruimtes en verdiepingen te hebben gehad was het weer tijd om naar huis te gaan. Even een hagelbui tussendoor zodat we helemaal doorweekt waren maar gelukkig waren we al klaar met filmen toen het weer slechter werd. Er is niets vervelender dan met al je fotografie spullen buiten staan en dat het dan ineens uit het niets begint te regenen/hagelen waardoor je als een gek al je spullen zo snel mogelijk moet opbergen, herkenbaar? ;-)

 


Wij vonden het in ieder geval een zeer geslaagde dag en een super mooi, leuk en leerzaam museum. Ben je nieuwsgierig geworden naar het Rijksmuseum van Oudheden bekijk dan zeker de onderstaande video die we hebben gemaakt en de VLOG van Jaap.Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. Super leuk dat jullie daar geweest zijn zeg!! ooooh zo hatelijk ineens zo'n bui met al je spullen nog om je nek! niet tof!

    BeantwoordenVerwijderen