Mijn mooiste foto | Robbie Veldwijk

Door | 4.3.15 Laat een reactie achter
Een ‘mooiste’ foto kan je volgens mij benaderen vanuit twee kanten. Of je kiest een foto die je fototechnisch het mooiste vindt of een foto waar voor jezelf een mooie herinnering aan hangt. Wat is mooi is dan ook nog eens de vraag. Ik heb voor deze rubriek dan ook niet gekozen voor de ‘mooiste’ foto, maar een foto die voor mij herinnering met zich meebrengt.

In 2011 ben ik voor twee weken naar Tanzania afgereisd en ben daar op safari geweest door de Serengeti. Deze safari vind ik tot op de dag van vandaag het meeste indrukwekkende is wat ik ooit heb gedaan. Het lijkt dan misschien gek dat ik voor deze rubriek een andere foto heb gekozen, wel één die ik in Tanzania gemaakt heb.

Na de safari ben ik naar het eiland Zanzibar geweest om daar rond te trekken en te genieten van zon, zee en mooie stranden. Ik kende een liedje in het Swahili en kon via die weg contact maken met de lokale bevolking. De kinderen die we tegenkwamen om de stranden vonden dit geweldig en zongen fanatiek mee.


Op één van de ochtenden lag ik met mijn Lumix DMC-FZ30 in een hangmat. Iets verderop zat deze Afrikaanse jongen in zijn hut naar mij te kijken. Ik keek hem terug aan en besloot deze foto te maken. Het voelde te ongemakkelijk om gewoon de camera op te pakken en deze foto te maken. Vanuit mijn middel heb ik de camera proberen te richten en heb zo vervolgens deze foto gemaakt.

Het moment duurde waarschijnlijk kort, maar het leek veel langer. De reden dat deze bij één van mijn mooiste foto’s hoort is omdat ik het moment mooi vind. Hij zat daar rustig om zich heen te kijken, wat hij waarschijnlijke iedere dag doet. Ik lag daar in mijn hangmat te genieten van de vakantie die nog maar een paar dagen zou duren. Twee totaal verschillende werelden waar alleen de omheining van het complex tussen zat.

Robbie Veldwijk
www.robbieveldwijk.nl


Jouw foto insturen? Dat kan! Lees voordat je de foto stuurt nog even de regels door.
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: