Foto alfabet | J - Juveniel

Door | 16.3.15 Laat een reactie achter
De J is van jarig, jofel, jakhals, jammeren en Juveniel. Niet iedereen zal dit woord kennen, ik zelf eerst ook niet tot ik een dag met vogel experts de hort op ging. Ik had een foto gemaakt van een jonge reiger, de persoon aan wie ik de foto liet zien vertelde mij dat dit een Juveniel heet.
Juveniel - In de biologie wordt er een jeugdig organisme mee aangeduid; een niet-geslachtsrijp exemplaar. Bij veel dieren is er niet alleen sprake van een jeugdvorm (uiterlijk) maar is er ook sprake van ander gedrag. Dit gedrag bestaat uit bijvoorbeeld uitproberen, provoceren en rondzwerven.

Jonge Kwak
De bovenstaande foto is van een jonge Kwak, dit is sowieso een uiterst zeldzame broedvogel in Nederland waardoor ik deze foto toch speciaal vind. Daarnaast is het een jonge vogel, dus een Juveniel. Onderstaande foto heb ik om het verschil te laten zien toegevoegd.

Volwassen Kwak

Nieuwere post Oudere post

0 reacties: