Beleef de lente en tuin bezoekers

Door | 9.3.15 5 reacties
Vandaag weer een foto post, ik laat jullie nog wat tuin bezoekers zien eigenlijk is dit dus een soort vervolg op mijn "Sneeuwvogels" post. Deze foto's zijn een paar dagen daarna gemaakt. Je ziet weer de schattige Staartmees, een Roodborstje, Vink en een Koolmeesje. Misschien leuk om te weten, onlangs is Beleef de lente (een website van Vogelbescherming Nederland) ook weer begonnen.
Voor de mensen die dit niet kennen:

Beleef de Lente is sinds 2007 de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar je tussen 1 maart en 1 juli (in 2015 al vanaf 15 februari) met webcams live kan kijken naar vogels in hun nest. Miljoenen bezoekers over de hele wereld hebben zo de afgelopen jaren de spectaculaire en verborgen gebeurtenissen van de broedvogels gevolgd. Beleef de Lente is te vinden op www.beleefdelente.nl.

En daar kun je dit jaar onder andere de Koolmees en Roodborst volgen via een webcam!
Ik vind het zelf erg leuk om te zien en te volgen.Weetje via Beleef de lenteWaarom zie je meestal maar één roodborstje tegelijk op dezelfde plaats in de winter? Roodborstjes hebben een sterke territoriumdrift. Tegen soortgenoten zijn zowel het mannetje als het vrouwtje heel agressief. 's Zomers en 's winters verdedigen ze hun eigen gebiedje. De rode borstveren zijn daarbij een sterke waarschuwing. De jonge vogels hebben die rode veren nog niet, en ze schrikken de oudere vogels dus nog niet af.Nieuwere post Oudere post

5 opmerkingen:

 1. Erg mooie foto's! Inderdaad meteen een lente gevoel met al die vogeltjes in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer de vogels naar ons balkon te lokken met vetbolletjes, maar de enige fans die hierop afkomen zijn de koolmeesjes, ook wel leuk maar ze blijven niet zo goed stil zitten hier :')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah ze zijn snel he. Maar oefening baard kunst ;-) een tip is je shutter knop op continu zetten. En dan gewoon heell veel fotos maken! Zo doe ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oee die 2e is leuk!! respect voor je geduld! heb ik echt niet met dit soort dingen haha!

  BeantwoordenVerwijderen