Gastfotograaf | Manou

Door | 24.2.15 1 reactie
Hoi allemaal,
Vandaag ben ik de gastfotografe/blogger op ninfotografie.nl. Ik zal mijzelf als eerste even voorstellen. Ik ben Manou Hendriks, 22 winters jong en ik woon in Tilburg. Op het moment ben ik nog werkzaam als invalskracht in de kinderopvang maar helaas stopt mijn tijdelijke contract.
In fotografie ben ik eigenlijk altijd al wel geïnteresseerd. Altijd vond ik het al erg leuk om gewoon mooie foto’s te maken terwijl ik mezelf er nooit echt in verdiept had. Later heb ik mezelf er wel meer in verdiept en zo ben ik door deze hobby en passie een jaar geleden gestart met de Basisopleiding Fotografie bij Fotovakschool in Boxtel. Hierdoor heb ik geleerd nog betere en mooiere foto’s te maken. Uiteindelijk zou ik nog meer willen leren wat betreft fotografie.Ik fotografeer het liefst mensen, portretten dus. Maar in mijn vrije tijd ga ik ook naar mooie plekken in de omgeving.  Zoals met de sneeuw laatst. Maar het liefste doe ik dus fotoshoots met mensen (of dieren). Ik vind het werken met mensen gewoon zo onwijs leuk en bijzonder. Vooral het contact met mensen. Soms zo intiem en persoonlijk.

Om te fotograferen gebruik ik mijn Nikon D5100 camera. Daarbij een 50mm lens en mijn kitlens 18-55mm. Ook gebruik ik zo nu en dan mijn statief én ben ik dol op mijn Eye-fi sd-kaart. Voor fotoshoots gebruik ik mijn mobiele fotostudio met een witte en zwarte achtergrond.

In de opleiding op de Fotovakschool heb ik geleerd met Adobe te werken. Bridge en Photoshop. Ik heb nog lang niet alles onder de knie en er valt genoeg te leren maar ik ben toch tevreden en trots op hetgeen wat ik tot nu toe met Photoshop kan.


Fotografie is echt een hobby en passie van mij, met als bloggen overigens. Ik vind fotograferen heel ontspannend. Lekker creatief bezig zijn, even relaxen, focussen (letterlijk ;) ) op andere dingen, etc. Bijna alsof je je vrij voelt. Alles mag en kan en je hebt zelf de controle hierover. Jij bepaalt wat voor foto je wilt en hoe die eruit ziet. En dat vind ik erg leuk. Gewoon je eigen creativiteit gebruiken.

Ik ben het meest trots op deze foto: Ik vind deze foto zo mooi en ik heb er ook een heleboel reacties op gekregen. Deze foto is gemaakt in het Wandelbos in Tilburg. Een super mooi bos met water en deze brug. Die dag (die ochtend) scheen de zon en er was nog ochtendmist en die combinatie inclusief de eenden/ganzen gaven de foto zoveel dynamiek vind ik. Ik vind de foto echt zo mooi.Als ik naar de toekomst kijk zou ik heel graag in mijn toekomstige huis een eigen fotostudio hebben. Gewoon kant en klaar zodat ik het elk moment kan gebruiken. En ook met eigen werkplekje/kantoortje erbij. Ik zou dan thuis leuke fotoshoots kunnen houden en misschien ooit vanuit huis kunnen werken. Verder zou ik mezelf graag willen blijven ontwikkelen. Misschien nieuwe lenzen. Maar welke weet ik zo niet. Ik weet wel dat ik graag een macro lens zou willen.

Mijn foto’s kun je o.a. op mijn blog vinden.
Blog: www.ikbengewoonik.nl en ook kun je mij volgen
op facebook: www.facebook.com/manou.ikbengewoonik

Liefs,
Manou

Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: