Gastfotograaf | Sebas

Door | 21.1.15 2 reacties


Mijn naam is Sebas de Reus, ben 25 jaar en ik ben op dit moment werkzaam in de (online) reclamewereld. Fotograferen doe ik sinds mijn 14e. Destijds begon ik met het fotograferen van natuurverschijnselen. Insecten (close-up), landschappen en allerlei dieren. Daarna maakte ik, door mijn toenmalige sport, de overstap naar race-fotografie. Daarvoor reisde ik de hele wereld over. Dit heb van 2007 t/m 2011 gedaan. Daarna stond fotografie op een laag pitje, maar dit heb ik sinds half 2013 weer opgepakt. Overigens niet de race-fotografie, maar weer de natuur fotografie. Wat er bij is gekomen is het fotograferen van mensen en dan het liefst spontaan, niet geposeerd.Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Het liefst fotografeer ik toevallige schoonheid. Een mooie lucht, ochtenddauw op een spinnenweb of een mooie gezichtsuitdrukking van een mens.

Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Ik werk met een Canon 50D incl. batterygrip van Ansmann (ideaal als je grote handen hebt) en een Tamron 18-250 (dit i.v.m. het ruime bereik)


Bewerk je de foto's, zo ja in welk programma?
Als ik foto's bewerkt doe ik dit in Lightroom

Wat betekent fotografie voor jou?
Fotografie is voor mij een manier om anderen te laten zien hoe ik naar bepaalde dingen kijk

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?
Ik heb de foto gemaakt toen een beetje met HDR begon te experimenteren en heb dit plekje, in de kop van Noord Holland, afgebeeld als een grijs, duister gebied, terwijl hier juist veel trouwreportages gemaakt worden. Ik vind dat contrast erg leuk. 


Wat is je ultieme fotografie droom?
Mijn ultieme fotografie droom is het afreizen naar landen zoals Afrika of Colombia waar de mensen nog primitief leven en dit vast te leggen. Niet geposeerd, gewoon zoals ze daar leven.

 Meer werk van Sebas zien: www.foto157.nl

wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: