Instagram widget op je blog

Door | 11.12.14 2 reacties
Gisteren kwam ik er achter dat het helemaal niet zo moeilijk is om een Instagram slideshow op je blog/website te plaatsen! Er zijn meerdere manieren maar vandaag laat ik de 1 van de makkelijkste zien via de website Intagme.com. Er zijn via deze website 2 verschillende opties, je kan een slider maken of een grid. Ook heb je de keus om je eigen gallery te laten zien of een #hashtag.

SLIDER
Zoals je ziet kan je je Instagram username invullen of een hashtag. Bij de 3e optie geef je aan of je een slideshow of grid wilt maken. Bij thumbnail size geef je aan hoe groot de slider wordt, zelf heb ik gekozen voor 300px. Dan kan je de foto's nog een border en achtergrondkleur meegeven. En tot slot kun je er voor kiezen dat er op je foto's nog buttons voor delen via social media komen. Als je klaar bent kun je voor de zekerheid nog op preview klikken om een voorbeeld te zien. Onderstaande foto is een preview van mijn instagram slider.

 GRID
De grid functie werkt in principe hetzelfde. Het enige wat je hier nog moet aangeven is hoeveel foto's je onder en boven elkaar wil laten zien. En de padding tussen de foto's, dit is de witruimte tussen je foto's. Op onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een grid.


Als je tevreden bent met je ontwerp klik je op 'get code'. Je ziet dan de bovenstaande pop-up. Kopieer deze code en plak hem in de HTML code van je website/widget/sidebar. Mocht je hier hulp bij nodig hebben hoor ik het graag.
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er mooi uit! Ik gebruik zelf ook een instagram widget maar deze is eigenlijk veel mooier :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super handig zeg! ik wil ook nog eens m'n website iets aanpassen en dan vind ik zoiets wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen