Gastfotograaf | Sandra

Door | 18.11.14 3 reacties
Ik ben Sandra Uittenbogaart, 39 jaar en kom uit Den Haag. Ik werk als online redacteur bij een van de ministeries en ik hou veel van schrijven en fotograferen. Zo’n drie jaar geleden ben ik – toen ik een aantal maanden zonder werk zat - een eigen blog begonnen, omdat ik het schrijven zo miste. Langzaamaan ben ik op dat blog ook steeds meer foto’s gaan plaatsen en nu is het nog meer dan een tekstblog een fotoblog geworden. De fotografie heeft me gegrepen!

Nadat ik altijd met eenvoudige compactcamera’s fotografeerde, kocht ik twee jaar terug voor het eerst een ‘goede’ camera: de Samsung NX100 systeemcamera. Aangeraden door een verkoper in een fotovakzaak, omdat ik de stap naar een tamelijk dure en zware spiegelreflex vrij groot vond. Ik had geen beter advies kunnen krijgen! Ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik fotografeerde eerst standaard met een 20-50 mm lens. Later ben ik daar ook de 50-200 mm telelens bij gaan gebruiken. En op een gegeven moment wil je meer uit je camera halen. Dus volgde ik dit voorjaar een fotoworkshop bij Han Schnek in Haarlem. En nu, in het najaar, volg ik een cursus natuurfotografie bij Yvonne van der Mey, op de Veluwe. Ik leer heel graag bij!Het liefst fotografeer ik natuur: bloemen (klaproos is grote favoriet), paddenstoelen, landschappen, zonsondergangen. Ik woon dicht bij het strand en ben er 's zomers regelmatig met de camera te vinden voor mooie avondroodfoto’s. Ook gaat er ooit nog een macrolens komen voor de blaadjes, bloemen en bijtjes, want hoe kleiner, hoe gefascineerder ik ben! Maar naast natuur, fotografeer ik ook graag gebouwen, beelden en architectuur. Vooral in Den Haag, waar ik woon. Het Binnenhof is favoriet, vooral bij een laagstaande zon die weerspiegelt in het water van de Hofvijver. Mijn liefdes voor kleur, licht en compositie komen dan samen en ik kan op zo’n moment intens genieten van fotografie.De foto’s die ik op mijn blog plaats, bewerk ik meestal heel licht. Ik hou niet van het echte ‘photoshoppen’. Ik gebruik Photoshop Elements en voeg meestal een klein beetje extra licht, levendigheid van kleur en scherpte toe. Maar het is helemaal afhankelijk van de foto. Een enkele keer snij ik bij en regelmatig moet de horizon wat rechter (daar ben ik echt heel slecht in!).
Op welke foto ik het meest trots ben? Dat is een lastige vraag, want ik ben vrij kritisch op mijn eigen werk (denk altijd: het kan nog wel beter). Maar wat ik een heel bijzondere foto vind, is het beeld met de beroemde kopstoot van Zinédine Zidane. Genomen op een beeldententoonstelling met Franse beeldhouwkunst, deze zomer in Den Haag. Ik vind de compositie prachtig en het zwart-wit doet het heel goed.


Mijn wensen? Ik roep al jaren dat ik een keer de Indian Summer in het noordoosten van de VS of Canada wil meemaken. Het lijkt me fantastisch om daar te fotograferen. Die esdoorns die zo geweldig vurig kleuren: felgeel, feloranje, felrood. Daar kan ik helemaal lyrisch van worden! Ook zou ik nog een keer een selectie van mijn Haagse foto’s willen maken en die willen bundelen. Maar vooral nog veel méér Haagse foto’s schieten en steeds beter worden!

Meer werk van Sandra vind je hier: Blog: www.haagsepraatjes.nl
wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezochtNieuwere post Oudere post

3 opmerkingen: