Gastfotograaf | Laure

Door | 11.11.14 2 reacties

Hallo! Mijn naam is Laure Van Roy en studeer Latijn-Wiskunde op de middelbare school. Een twee tal jaar geleden ben ik begonnen met fotografie. Toen kreeg ik voor het eerst een spiegelreflex camera in mijn handen toegestopt en ben er wat mee beginnen experimenteren. Vaak stonden mijn vriendinnen en eigen paarden model. Maar toen ik mijn eigen spiegelreflex camera kocht ben ik na een halfjaar bij andere mensen in de buurt foto's gaan nemen om ervaring op te doen.

1. Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Het liefste fotografeer ik paarden! Ik ben zelf erg begaan met paarden en vind het dan ook extra leuk om ze op de foto te zetten. Soms zijn ze een beetje schuw of zenuwachtig, maar met het nodige geduld komt hun ware karakter naar boven dat vind ik fantastisch om op de gevoelige plaat vast te leggen! Maar later wil ik me ook graag verdiepen in personenfotografie en levitation foto's!2. Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Momenteel fotografeer ik met de Canon 600D en een lens van Canon 70-300mm f4.0 IS. Hierbij heb ik nog een UV-filter en een zonnekap gekocht. Ik heb er erg lang voor gespaard en ben er ook erg blij mee! En hoewel het soms onhandig is dat mijn lens geen breedhoek heeft, is het vaak wel erg praktisch dat het zulk groot bereik heeft, zeker voor paardenshows komt dit erg goed van pas!

3. Bewerk je de foto's, zo ja in welk programma?
Ja, ik bewerk mijn foto's in Lightroom en in Photoshop. Ik stond echt versteld toen ik ontdekte welke meerwaarde fotobewerking kan geven. Ik heb dan ook erg veel respect voor mensen die als het ware kunnen lezen en schrijven met zulke programma's.

4. Wat betekent fotografie voor jou?
Het liefst werk ik buiten, tijdens een zonnige dag op een plek met veel plaats. Daardoor kan ik genoeg afstand nemen van het onderwerpen zit ik niet in de knoei met het feit dat mijn lens begint vanaf 70mm. Sowieso creëer je dan minder scherptediepte, wat ik persoonlijk erg mooi vind.

5. Op welke foto ben je het meest trots en waarom?
Toen ik een foto moest zoeken die voor mij best speciaal was wist ik heel snel welke ik zou kiezen. Op deze foto zie je mijn vriendin Lara en haar verzorgpony Belle! Het ziet er een heel gewone foto uit maar voor mij betekent hij best veel. Het was tijdens een van eerste echte fotoshoots en het was geweldig! We hadden erg veel geluk met het weer en Lara en Belle zagen er stralend uit! De zon stond super, de focus ligt op het onderwerp en een mooie onscherpe achtergrond.


6. Wat is je ultieme fotografie droom?
Hoewel ik eerst mijn studies wil afmaken en wil verder studeren hoop ik te kunnen blijven fotograferen en hier ook in uit te blinken. Ik zie zulke mooie foto's voorbijkomen op internet en hoop zelf ooit ook zo'n mooie shots te kunnen maken. Ook spaar ik nog voor ander apparatuur zoals andere objectieven, een statief enzo verder.

Meer werk van Laure vind je hier:
Facebook : https://www.facebook.com/HippodromePhotographie
Website : http://laurevanroy.wix.com/hippodrome
wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht

Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: