Gastfotograaf | Mustafa

Door | 28.10.14 4 reacties

Mijn naam is Mustafa Palit en ben 23 jaar oud. Ik ben volledig afgestudeerd en werk voltijd als een Chemische Procesoperator. Met mijn eerste loon had ik een Canon camera gekocht omdat ik altijd al heb willen fotograferen. Fotograferen doe ik nu ongeveer een jaartje. Ik heb totaal geen opleiding of cursussen hiervoor gehad. Meestal zit ik op het internet informatie te zoeken over fotografie om zo mijn kennis te verbreden. Ik krijg meestal leuke reacties op mijn foto's op Facebook maar ook van vrienden en collega's. Dit stimuleert mij dan om ook gewoon door te gaan met fotograferen.


Wat fotografeer ik het liefst?
Ik neem mijn camera altijd mee als ik op vakanties of op stedentrips ga. Meestal maak ik willekeurige foto's van wat ik tegen kom op straat. Als ik iets zie gebeuren waarvan ik denk van dat moet ik fotograferen dan probeer ik dat vast te leggen. Je kunt aan mijn foto's zien dat ik wel van alles fotografeer. 


 
Wat voor apparatuur gebruik ik om te fotograferen?
Ik ben in bezit van een Canon 550D, tevens mijn eerste spiegelreflexcamera.

Bewerk ik mijn foto's?
Ja, ik bewerk mijn foto's in Adobe Photoshop CS6. Het is een ingewikkelde programma. Ik leer ermee werken door filmpjes te kijken op YouTube en dat vervolgens te experimenteren op mijn eigen foto's. Tot nu toe werkt dat heel goed al is dat niet echt professioneel.Wat betekend fotografie voor mij?
Op het moment doe ik het enkel als hobby. Het zou mooi zijn als mijn foto's gewaardeerd konden worden door meerdere mensen waardoor ik nog meer gestimuleerd kan worden om meer tijd te gaan besteden voor fotografie.

Op welke foto ben ik het meest trots?
Tot nu toe heb ik in Istanboel mijn leukste foto's gemaakt. Zie hieronder een foto die ik bij de Sultan Ahmet Moskee heb gemaakt. De manier hoe het zonlicht op de moskee schijnt en de kleuren van de zonneschijn met de schaduwen geven een speciale historische effect op de foto. 


Wat is mijn ultieme fotografie droom?
Het zou mooi zijn als ik foto's kan maken in een land waar veel armoede is zoals in Afrika en Azië. Het fotograferen van menselijke emoties in die landen zegt meestal meer dan 1000 woorden. Het zou ook mooi zijn als ik op natuurlijke locaties foto's zou kunnen maken zoals in de kleurrijke oerwouden of bepaalde landschappen waar niet veel mensen komen. Ik zou het vervolgens echt geweldig vinden als dan mijn foto's in een fotografie tijdschrift of ergens op tv kan getoond worden aan grotere groep mensen.

Website: https://www.facebook.com/MpalitoNieuwere post Oudere post

4 opmerkingen: