Gastfotograaf | Jonas

Door | 14.10.14 2 reacties
Mijn volledige naam is Jonas De Loof, maar ik ga onder de ‘artiestennaam’ Hngst, Ik ben net 25 geworden en ik ben werkzaam in de beveiligingssector; brand, camera’s, inbraakalarm etc. Ik fotografeer serieus sinds een jaar nu, ik ben begonnen met een oude Nikon f401s (ja dat is op rolletjes), een camera die mij nog steeds heel dierbaar is, een erfstuk van mijn vader.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik heb niet echt een favoriet onderwerp, ik werk graag naar een onderwerp toe en geniet ook een deel van het technische aspect, ik breng graag een sfeer in een foto.. Wat het onderwerp is, is een beetje secundair; het draait mij meer om de beweegreden van mijzelf, en die overbrengen naar de toeschouwer.

Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Mijn apparatuur is vrij breed, en toch beperkt. Ik werk met verschillen toestellen, zoals ik al eerder vermeld had ben ik niet vies van analoge fotografie, na mij f401s kocht ik een Nikon EM, met bijbehorende lenzen, de 50mm f1,8 e series is nog altijd mijn favoriete lens, de manuele focus vraagt om echt erbij te zijn, en de prime dwingt je om te bewegen. Ik vind het een fantastische lens met heerlijke resultaten. Ik heb ook nog in mijn collectie een F90x, een zenit 12 xp en natuurlijk ook een digitale Nikon D5100, waar ik al bij al toch het meeste mee werk. Primelensen werken het best voor mij, ook de grote lichtsterkte is een pluspunt. Sinds kort experimenteer ik ook met licht, flitsen strobist.. 
Bewerk je de foto’s?
Ja, ik fotografeer altijd in RAW. en ik bewerk met lightroom 5 en met photoshop CS6

Wat betekend fotografie voor jou?
Dit vind ik een moeilijke. Ik maak graag dingen, ik creëer graag dingen waar andere mensen van kunnen genieten. En ik hou van creatieve uitdagingen en fotografie heeft ook een technisch aspect waar ik ook een grote voeling mee heb. Het is een artistieke uitlaatklep, om niet té cliché te gaan klinken.

Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Allereerst, elke nieuwe ‘goeie’ foto die ik maak, vind ik beter dan mijn vorige. Dus ik ga altijd op zoek naar een nieuwe trots. Het is dus verleidelijk om iets recent te plaatsen. Maar dat ga ik dus niet doen. 


Dit is een foto die ik genomen heb vorige zomer, ik was nog maar net bezig met fotografie (enkel analoog) en ik was in Saint-Malo, ik werkte toen nog voor de Tour De France. En in alle tumult aan de eindmeet, ik had toevallig mijn Nikon EM geladen met BW400CN film bij en vroeg aan een meisje om een foto te nemen. Ondanks de grote massa, kreeg ik toch dit beeld. Het is niet mijn beste, maar het is het verhaal die me beroerd.

Wat is je ultieme fotografie droom?
Ultiem? dan spreken we over freelance reisfotografie, reizen is altijd een passie geweest, samen met andere culturen ontdekken. Van zodra ik naar een andere locatie ga is een camera thuislaten ondenkbaar. I’m a dreamer, but i’m not the only one.

Meer werk zien van Jonas? Bekijk zijn Facebook of Flickr account.

Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: