De Nationale Foto op Hout Test

Door | 16.10.14 1 reactie
Vergelijk Canvas verzorgt jaarlijks verschillende tests, zo zijn de foto’s op canvas en foto’s op aluminium vorig jaar nog getest. Dit jaar zijn de foto’s op hout aan de beurt. In deze test hebben zij acht aanbieders (BigFreddy, Foopla, Fotogeprint, Fotogeschenk, FotoOpHout, Photogifts, Ruchhout, en Timberprint) met elkaar vergeleken. Daarbij hebben ze gekeken naar: het bestelproces, de levering, kwaliteit, invloed van het hout en de prijs. Na een uitgebreide vergelijking zijn de resultaten beschikbaar en vandaag deel ik die met jullie! Ik heb zelf geen ervaring met bovengenoemde aanbieders maar vind het wel erg handig om te weten omdat foto's op hout steeds meer voorbij komen en ik er eigenlijk nog geen ervaring mee heb. De informatie en foto's die je in dit artikel ziet heb ik dus ook via Vergelijk Canvas.
Grote verschillen tussen aanbieders over wat ze verstaan onder een foto op hout
Sinds begin dit jaar wordt de foto op hout steeds populairder en kan je er bijna overal één bestellen. Aangezien voor de consument de ‘foto op hout’ herkenbaar is, wordt hierop gefocust, maar de verschillen zijn echt enorm. Bij de negen foto’s die we voor dit onderzoek hebben besteld, vonden we vijf verschillende manieren:

1. Foto op planken met kieren (houtstructuur subtiel zichtbaar)
2. Foto op planken met kieren (houtstructuur duidelijk zichtbaar)
3. Foto op schuin afgeronde planken (subtiele houtstructuur, glad hout)
4. Foto op schuin afgeronde planken (subtiele houtstructuur, duidelijk voelbaar hout)
5. Foto op ruw vurenhout (met horizontale planken)

Als consument zal je daar van te voren niet bij stil staan (wij overigens ook niet), maar het is wel belangrijk om een goede keuze te kunnen maken. Met deze test maken we dit juist goed inzichtelijk.
Kwaliteit wordt beïnvloed door kwaliteit hout
Een van de factoren die de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt, is de kwaliteit van het hout. Er zijn verschillende soorten klassen hout. Een bedrijf kan namelijk kiezen uit D, C, en B. Klasse D vurenhout heeft de laagste kwaliteit, wat vooral inhoudt dat er veel noesten in zitten. Daarbij kan het hout ook voorzien zijn van het FSC keurmerk zodat je zeker weet dat je met goed hout te maken hebt. Uit de test is goed naar voren gekomen wat de verschillen zijn tussen de houtsoorten die worden gekozen.

De winnaars
De volledige test uitslag met onder andere de prijzen van de foto op hout kunnen jullie hier bekijken. Hieronder laat ik zien wie de 'winnaars' van de test zijn. Persoonlijk vind ik het mooi maar wel erg duur, zo een foto op hout. Maar als je er een wil is het natuurlijk altijd goed om te weten waar je het best terecht kan!


Hebben jullie ervaring met een foto afdrukken op hout? En zo ja hebben jullie het bij een van de genoemde aanbieders laten drukken? Ik ben erg benieuwd!
Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. Oooh dit is echt handig zegg! Ik wil nog een keer wat bestellen op hout dus dan ga ik dit even flink doornemen haha!

    BeantwoordenVerwijderen