Gastfotograaf | Marieke

Door | 16.9.14 2 reacties
Mijn naam is Marieke Janssen, 27 jaar en kom uit 's-hertogenbosch. Op dit moment werk ik bij Dixons en daarnaast fotografeer ik heel erg graag. Ik heb ongeveer 3 a 4 jaar geleden mijn spiegelreflex camera aangeschaft, omdat ik het altijd al leuk vond om foto's te maken. In het begin een beetje geoefend hier en daar, maar sinds 1,5 jaar fotografeer ik veel meer. Onlangs ook zelf een studio in huis aangeschaft, zodat ik nog meer foto's kan gaan maken!

Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Mensen! Vooral kinderen en baby's. Vooral omdat dit echt een vak apart is en soms een hele uitdaging. Kinderen vinden het thuis misschien leuk om foto's te maken, maar als ik met mijn camera kom zijn ze vaak wat verlegen of willen ze niet. Juist dan is het super leuk als je zo'n kindje toch mooi op de foto kan zetten!
Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Ik heb op dit moment een Canon 1000D met een aantal verschillende lenzen. Ik zou heel graag een wat professionelere fotocamera aanschaffen, maar daar moet ik nog heel even mee wachten helaas.

Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
De meeste foto's worden toch wel bewerkt door mij in Photoshop. Vooral omdat je kleuren dan heel mooi uit kan laten komen, of vlekjes verwijderen etc.Wat betekend fotografie voor jou?
Fotografie betekend voor mij heel veel, ik kan daar al mijn creativiteit in kwijt en ik kan hier ook dagen mee bezig zijn zonder dat het gaat vervelen.

Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Lastige vraag, er zijn wel meer foto's die er bij mij uitspringen. Op dit moment ben ik trots op deze foto omdat ik vind dat deze foto klopt. Achter deze foto zou je een verhaal kunnen plaatsen. Het heeft een bepaalde 'look' die mij wel aanspreekt om volwassenen te fotograferen.


Wat is je ultieme fotografie droom?
Mijn ultieme fotografie droom is om een hele goede kinder/baby fotograaf te worden! Qua fotocamera's is mijn ultieme droom de Canon 5D mark III, maar hier zal ik nog even voor moeten sparen ;)

Meer werk van Marieke zien? Kijk op: MjanssenfotografieFacebookTwitter en Pinterest
Wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: