Gastfotograaf | Joep

Door | 30.9.14 2 reacties
Mijn naam is Joep Deumes, 53 jaar. Na het doorlopen van de Fotovakschool en nog twee jaar de academie in Hasselt, ben ik als fotograaf aan de slag gegaan; dat was in 1983. Echter door omstandig- heden ben ik sinds 1989 ander werk gaan doen. Sinds vorig jaar september heb ik besloten om dat te gaan doen waar mijn passie ligt: fotograferen.

Het liefst fotografeer ik concerten, maar ik richt mij ook op natuur, architectuur en mode, dat laatste zowel op locatie als in de studio. Momenteel ben ik bezig mijn port-folio een update te geven: er komt dan meer natuur, architectuur en modelwerk in te staan. Concertfotografie is altijd weer een uitdaging vanwege de snelle veranderingen in poses en licht: ik probeer altijd de typische houding te vinden bij een muzikant. Architectuur en mode daartegenover luistert erg nauw: heel erg op details letten, alles moet kloppen.Fotograferen doe ik met een Nikon D700 en D600; f/2.8 24-70mm, f/2.8 80-200mm f/2.8 18mm en de f/1.8 50mm als meest gebruikte objectieven. Als advies aan beginnende fotografen: investeer in optiek; camera maakt niet uit, de optiek is belangrijk. Net als foto's croppen: niet doen, dichterbij gaan staan is de oplossing.

Bewerkingen doe ik met Lightroom, en ik bewerk zeer weinig; contrast en kleur zijn de meest gebruikte.
Een favoriete locatie heb ik niet; overal is het prima, alleen is het soms elders beter; maar als je daar niet over kunt beschikken, dan zul je je moeten behelpen.

De foto waar ik het meest trots op ben is de foto van de Fisch Halle in Hamburg: ik had toestemming om heel even de trap op te gaan om de foto te maken; en net op dat moment was het invallende licht perfect, de mensen stonden mooi verdeeld, en rechts boven kwam toevallig even de kok: alles viel samen. Gemaakt met 24 mm f/5.0 1/40 op 400 ISO. Ook mazzel natuurlijk.


Als droom heb ik nog altijd om sociale fotografie te gaan doen: maar meer in het buitenland, contact met andere culturen en misschien de wereld iets verbeteren.

Omdat ik het laatste jaar het meest met concertfotografie ben bezig geweest, heb ik ervoor gekozen daar ook het meest van te laten zien.Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer van mijn werk zien? Neem dan een kijkje op www.joepdeumes.com rechtsonder staan links naar Flickr, Google+, Twitter en Facebook; de meeste foto's staan echter op Flickr, mooi gerangschikt. Ook geef ik workshops, maar een op een, geen groepen.
Wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. even twee verbeteringetjes: op de foto van de Fisch Halle staat de kok lonks in beeld, sorry hiervoor;
    de foto van DiRect, de enerlaatste is niet goed overgebracht, helaas

    BeantwoordenVerwijderen