Gastfotograaf | Dylan

Door | 23.9.14 Laat een reactie achter
Mijn naam is Dylan , ben zestienjaar oud en vooral te vinden in de hoofdstad. Amsterdam dus. Hier ben ik negentig procent van mijn tijd in verband met m'n opleiding fotografie op de fotovakschool. Zelf ben ik woonachtig in Hilversum. Naast mijn opleiding ben ik ook freelance fotograaf die zich tot nu toe overal in specialiseer, van portret fotografie tot aan bruiloften met andere woorden ik grijp elke kans die ik kan pakken. Ik fotografeer al een tijdje maar ben sinds februari pas echt bezig met mijn passie.

Wat fotografeer ik het liefst en waarom?
Het liefst fotografeer ik op straat. Dit is heel breed en dit kan verschillen van auto's tot aan personen. Waarom ik dit zo leuk vind? Nou omdat je in contact staat met de buitenwereld. Je spreekt met verschillende mensen , verschillende culturen. Het houdt je actueel en je weet wat er speelt op de straat. Dit is het leukste wat er is.

Wat voor apparatuur gebruik ik om te fotograferen?
Mijn Nikon D3200 samen met de 18-55 mm lens is mijn eerste liefde. Deze is ook altijd bij me.

Bewerk ik de foto's en met welk programma?
Ik bewerk mijn foto's met Adobe Lightroom. Zelf ben ik geen fan van teveel bewerkte foto's wat je bijvoorbeeld krijgt als je met Photoshop zelf gaat werken. Het enige wat bij mijn foto's bewerkt zal zijn , zijn de kleuren en helderheid. That's all!Wat betekend fotografie voor mij?
Fotografie is voor mij een deel van mijn leven geworden. Momenten leg je vast en zal je nooit meer vergeten. Het is een manier om je creativiteit te uiten en om in contact te komen met de mensen om je heen die je normaal niet zomaar even aanspreekt of wat dan ook. Je hoort verhalen van ze en dat zet je soms aan het denken. Ook kan je je zo erg verdiepen in een onderwerp dat het samen gaat met fotografie. Je kan er een reeks foto's van maken en andere mensen ook aan het denken zetten en dat doormiddel van eigelijk één simpele klik. 

Op welke foto ben ik het meest trots en waarom?
Deze dag was ik onderweg naar de stad toen ik deze dakloze vrouw tegen kwam. Ik had haar vaker gezien en gesproken en ook dit keer bleef ik weer even staan. Haar man/vriend was weer de dagelijkse ronde langs de prullenbakken aan het lopen dus vond ze het ook heel gezellig. We praatten over van alles en nog wat en elke keer als er iemand voorbij liep stopte ze even met het gesprek en groette zij deze persoon en vroeg of hij/zij wat over had voor een dakloze boeddhist. Tot mijn verbazing liepen er mensen gewoon straal voorbij alsof ze niks was. Twee oudere echtparen liepen langs maar dit keer gebeurde er één ding anders. De vrouw wilde deze vrouw wat geld geven maar werd mee getrokken door haar man en ze accepteerde het alsof ze een hond was. Wat mij ook opviel is dat zij niet eens om geld vroeg maar om "wat". Er liep een vrouw langs en ze vroeg het weer "Goeie middag , heeft u misschien wat over voor een dakloze boeddhist?" ze kreeg en glimlach en een nee als antwoord waarop ze antwoordde "U heeft toch iets voor mij over namelijk deze glimlach. Na alleen al vandaag een uurtje met haar gepraat te hebben heeft me ze laten lachen want geloof me ze heeft humor en veel laten zien. Mensen behandelen haar als vuil omdat ze dakloos is en mensen denken niet verder dan normaal. Ze vraagt niet alleen maar om geld ze is ook tevreden als je even een praatje met haar maakt of door even wat kleins te geven bijvoorbeeld een flesje drinken of wat dan ook en dit alles heeft mij aan het denken gezet. Toen ik verder wou lopen na ongeveer een uur met haar te hebben gepraat zei ze tegen mij dat ze er vrolijk van werd als ik weer even met haar heb staan ouwe hoeren. En weet je wat? Dat maakte mij ook weer vrolijk want ik heb haar bittere leven toch weer een stukje minder bitter gemaakt.

Wat is mijn ultieme fotografie droom?
Eindelijk is mijn droom en mijn einddoel is om het world press contest te winnen en te werken voor AFP of discovery chanel. Waarom? Gewoon omdat ik dan kan reizen want dat is ook een passie en dan een keer erkenning krijg voor mijn werk en dingen te laten zien die niet iedereen ziet. Ja, dat is de rede waarom ik hard werk en elke dag bezig ben met mijn passieMeer werk van Dylan zien? Kijk op: Flickr  Instagram en Facebook

Wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: