Gastfotograaf | Tom

Door | 19.8.14 Laat een reactie achter
Vandaag zie je het werk van Tom wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Mijn naam is Tom Batselier, 21 jaar oud en afkomstig van het kleine Lebbeke. Momenteel werk ik bij een verzekeringsmaatschappij - na jarenlang verschillende dingen te hebben gedaan- maar in September stap ik terug het studentenleven in. Ik ga mijn hobby wat serieuzer aanpakken en ga fotografie gaan studeren in Gent.

Ik heb nu iets langer als een jaar geleden een nikon D3100 aangeschaft puur uit nieuwsgierigheid, intussen is het iets geworden dat me dagelijks bezighoud. Met vast werk was het uiteraard heel verleidelijk om beter materiaal te kopen, best een dure hobby kan je dus wel zeggen! Nu ben ik zeker dat dit is wat ik graag doe en zou hier enorm graag mee verdergaan. Telkens iets beter proberen.

1. Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Mensen! De pracht en emotie van een persoon vastleggen. Het is ook geweldig om te zien hoe groot het verschil is als er nog maar een mondhoek naar boven gaat, of de ogen opengaan van de persoon die op foto staat. Er is altijd iets onverwachts aan en dat maakt het voor mij leuk. Ik fotografeer ook geregeld op fuiven of concerten. Al vaak liggen vloeken in mijn hoofd door de donkere zalen, maar er2. Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Als body heb ik nu al een paar maand een nikon D7100, en ik ben er meer dan tevreden mee! Als lens gebruik ik vooral de 50mm 1.8. De 15-88 kit lens en mijn tele 55-200mm van nikkor komen veel minder vaak uit de rugzak. Voor shoots breng ik ook meestal mijn reflector mee, het licht daarvan is veel zachter dan je flits.

Voor fuiven zet ik ook altijd mijn zonnekap op de lens met de simpele reden: dronken mensen en rondvliegende drank.


3. Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
Ik probeer zo vaak mogelijk lightroom te gebruiken omdat het gewoon ook een enorm eenvoudig programma is. Ik probeer me wel bij te schaven in photoshop voor de nabewerking van shoots. 
4. Heb je een favorite locatie om te fotograferen?
Hier vlakbij mij thuis liggen er stukjes natuur met wandelpaden. Vooral bij zonsondergang is deze plek echt geweldig!


5. Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Ik moet toegeven: deze foto was technisch gezien ver van mijn beste. Ik heb via photoshop nog enorm veel ruis moeten wegwerken, maar na wat geprutst te hebben via tutorials te volgen op internet ben ik op dit mooi plaatje uitgekomen. Deze is trouwens getrokken op mijn favoriete locatie!6. Wat is je ultieme fotografie droom?
Ik zou zeer graag eens een verhaal op portret willen zetten. Onlangs zag ik een fotoreeks van Jared Polin waarin hij de laatste dagen van zijn moeder fotografeerde, stervend van kanker. Deze beelden waren erg aangrijpend en doen mensen nadenken. Het is geweldig als je zoiets kan doen. Fotografie is meer dan dat ene mooie plaatje.
Websites: 500px.com/tombatselier en facebook.com/phototom


Nieuwere post Oudere post

0 reacties: