Gastfotograaf | Laila

Door | 12.8.14 5 reacties
Vandaag zie je het werk van Laila. Wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht

Heey! Ik ben Laila Goyvaerts 16 jaar oud en studente fotografie. Ik ben nu toch wel al een tijdje geïnteresseerd in fotografie. Ik ben er heel de tijd mee bezig, je kan best wel zeggen dat het een deel van mijn leven geworden is. De opleidingen die ik tot nu toe gevolgd heb zijn zeer verschillend. Het eerste middelbaar heb ik Algemeen Secundair Onderwijs gevolgd (ASO), toen kon ik al als optievak fotografie kiezen wat ik dan ook gedaan heb. Het Algemene lag me niet zo goed, ik ben dan naar Sint-Lukas Kunsthumaniora in brussel gegaan. Het tweede middelbaar volgde ik daar een gewone kunstopleiding en wanneer ik kon kiezen in het derde middelbaar ben ik voor audio visuele kunsten gegaan. In Sint-Lukas werd mij vooral het kunstgezinde voorgesteld en kwam techniek op de tweede plaats. Ik wou in mijn fotografie een beetje van de twee steken, zowel creativiteit als techniek. Omdat ik in die twee jaar kunstopleiding heel veel creativiteit had meegekregen besloot ik om nu voor het meer technische te gaan. Ik zit nu op Colomaplus, richting fotografie en hier wordt mij heel veel techniek aangeleerd. Ik ben heel blij met de weg die ik tot nu toe heb afgelegd omdat ik een beetje van alles heb kunnen proeven en hopelijk beheers ik zowel de creativiteit als de techniek en de theorie als ik afgestudeerd ben.


Wat fotografeer je het liefst en waarom?
Eigenlijk weet ik niet goed wat ik het liefst fotografeer, ik ben nog heel jong en er zijn nog heel veel dingen die ik nog niet gefotografeerd heb en nog moet ontdekken. Ik werk wel heel graag met mensen, zowel op locatie als in de studio. Ik experimenteer ook heel vaak met voorwerpen uit mijn huis, waarmee ik dan leuke composities probeer te maken. Maar ik heb (nog) niet echt iets wat ik het 'liefst' fotografeer.

Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Ik gebruik een Canon 60D


Bewerk je je foto's?
Ja, ik bewerk mijn foto's meestal met Adobe Lightroom en soms maak ik gebruik van Photoshop.


Wat is je favoriete locatie om te fotograferen?
Ik fotografeer graag daar waar nog niet zo heel veel gefotografeerd is, als ik dit wel doe probeer ik deze plaats op een originele manier in beeld te brengen.
Als ik mensen fotografeer, fotografeer ik ze graag daar waar ze zich op hun gemak voelen.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?
Ik ben heel trots op de foto van de ballerina, ik had die foto al heel lang op voorhand in mijn gedachten en had er een schets van gemaakt, die schets heb ik een tijdje later kunnen omzetten in een foto. Ik ben heel blij van het resultaat.
Wat is je ultieme fotografiedroom?
Met mijn foto's zou ik heel graag een boodschap overbrengen bij de mensen, iets willen vertellen. Ik weet nog helemaal niet welke richting ik zou willen uitgaan met mijn fotografie, maar heb wel al heel vaak gedacht aan reportagefotografie. Ik zou dan later ook journalistiek willen studeren. Een van mijn grootste dromen is werken voor National Geographic, de wereld in beeld brengen.

Nieuwere post Oudere post

5 opmerkingen:

 1. Patoir Blog13-08-2014 21:56

  De foto van de ballerina vind ik zelf ook erg mooi! Prachtige foto's. ik hoop dat je dromen uit mogen komen. Want als ik dit zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laila Goyvaerts19-08-2014 00:07

  Oh danku! :)


  https://www.facebook.com/PhotographyLailaG?fref=ts

  BeantwoordenVerwijderen
 3. willeke de heus14-09-2014 11:24

  Deze plaatjes raken.me het meeste van alle gast bloggers. Die kinderen ,zo puur en mooi, die bloem die mij laat voelen hoe alleen je kan staan en toch door alles heen rechtop. De hand is zo mooi, net of de foto zegt, pak mijn hand en ik help je verder , je hoeft het niet alleen te doen. Echt heel mooi en heb iedereen goed bekeken, maar jouw foto's spraken me aan Laila. Ga zo door 💗

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laila Goyvaerts23-09-2014 20:18

  Het maakt me blij dat de foto's je raken, dat is de bedoeling! Danku! :)

  BeantwoordenVerwijderen