Gastfotograaf | Ginger

Door | 5.8.14 2 reacties
In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Ginger wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Mijn naam is Ginger Bloemen en ik ben 18 jaar oud. Op het moment ben ik gestopt met mijn vorige studie maar ben voor september aangenomen op de Kunstacademie van Maastricht. Mijn aankomende studie zal ‘Vormgeving’ zijn, met als uiteindelijk uitstroomprofiel Fotografie. Sinds een jaar of 4 ben ik actief bezig met fotografie. Mijn eerste camera was een Sony Alpha 390 met twee standaard lenzen. Sinds kort heb ik een tweede camera erbij, namelijk een Nikon D7100. Studiofotografie of portretten zijn niks voor mij, vandaar dat ik voor meer uitdaging heb gezocht binnen ‘Urban Exploring’, oftewel Urbex.

Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Aangezien ik een urban explorer ben, fotografeer ik het liefst verlaten panden, grondstukken, vliegvelden, noem maar op. Alles wat verlaten, vies en vooral heel eng is vind ik leuk! 


Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen? 
Ik heb twee body’s die ik gebruik. Mijn Sony Alpha 390 met een 18-55 f/3.5 en een 55-200 f/4.5 lens. Daarnaast heb ik nog een tweede body, een Nikon D7100 met een 18-105 f/3.5 en een 50mm f/1.8 lens. Het gebruik van twee body’s tijdens het urbexen is veel makkelijker en een stuk vriendelijker voor de camera. Doordat ik niet van lenzen hoef te wisselen, is de kans op stof natuurlijk een stuk minder!

Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
Ja ik bewerk mijn foto’s, het liefst zo dramatisch mogelijk met een groot contrast tussen licht en donker. Het ligt erg aan de locatie en aan de sfeer die ik wil creëren op welke manier ik bewerk (veel of weinig kleur, donker of juist licht). Als programma gebruik ik Adobe Photoshop en Adobe Photoshop Lightroom. Heb je een favoriete locatie om te fotograferen?

Zolang het maar verlaten is! Maar mijn voorkeur gaat uit naar verlaten kastelen of herenhuizen. Leegstaande ziekenhuizen zijn ook wel leuk, maar daar raak je snel op uitgekeken.

Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Oef, dat is een goede vraag. Er zijn veel foto’s die er uitspringen, maar de mooiste blijft toch deze. Gemaakt voor mijn profielwerkstuk op Havo 5. Mijn eerste urbex shoot met een model.


Wat is je ultieme fotografie droom?
Mijn ultieme droom is om de reportages van WorldPress te halen met mijn Urbexfoto’s. Door de kunstacademie zal ik wel verder kunnen komen in het vak. Maar de foto’s die op WorldPress hangen hebben toch een bepaalde sfeer en zijn altijd wel choquerend. Helemaal mijn stijl dus!

Websites: www.decadimento.weebly.com www.facebook.com/decadimento

Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: