Tutorial | Instagram filer

Door | 23.7.14 Laat een reactie achter
Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die Instagram gebruiken. Zelf vind ik dat er een paar hele leuke foto filters beschikbaar zijn op Instagram maar wat nou als je geen klein vierkant fotootje wil maar wel het effect van een Instagram filter?


Vandaag geef ik jullie een makkelijke oplossing. In deze tutorial laat ik namelijk zien hoe je een Instagram filter maakt in Photoshop (dit kan ook in bijvoorbeeld Lightroom want het zijn echt basis dingen die ik gebruik) Ik gebruik de bovenstaande foto voor deze tutorial. Alles wat we voor deze tutorial gaan gebruiken staat onder dit halve zwart/witte rondje. Deze kun je onderaan vinden bij je layers/lagen

<- zo ziet hij er uit.


1. Klik op het rondje en dan op Levendigheid/Vibrance zet deze wat omlaag rond de -40 om wat kleur uit je foto te halen.


2. Klik weer op het rondje bij lagen en voeg een Niveaus/Levels layer toe.
Hiermee kan je de kleuren in de foto nog iets vager maken en eventueel wat contrast toevoegen.3. Als laatst voegen we (weer bij het rondje) een Verloop/Gradient layer toe. Zet deze op bedekken/overlay. Ga naar de opties bij je verloop en voeg 'Fotografische kleurtinten' toe (Engels: Photographic Toning) Kies nu een van de verlopen en KLAAR! :)


Zoals ik al zei je heb echt heel erg veel kleur opties en je kan zelf natuurlijk met de instellingen spelen totdat je het door jouw gewenste effect bereikt. Mocht je deze tutorial gaan uitproberen laat dan vooral je resultaat zien!Nieuwere post Oudere post

0 reacties: