Gastfotograaf | Tim

Door | 1.7.14 Laat een reactie achter
In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Tim wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Ik ben Tim Demel, 25 jaar & fotograaf ongeveer 8 jaar denk ik (wel constant met periodes waar ik veel fotografeer, gevolgd door periodes waar ik bijna niet fotografeer). Ik werk op dit moment als technisch tekenaar voor de watermaatschappij van België en ben woonachtig te Gent.

Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
(Rock)concerten, portretten (model) & landschappen/startrails
Bij een rock/metalconcert heb je zo veel energie dat ik het prachtig vind om dat op gevoelige plaat vast te leggen. Ook hou ik van die muziek, dus wat is er nu niet leuker dan 2 passies te combineren?

Portretten doe ik graag, omdat het voor mij het puurste is dat je kan hebben. Vooral als de mensen zo weinig mogelijk gemaakt poseren kan dat wel prachtig zijn vind ik. Ook concepten hier rond bedenken vind ik tof.

Als laatste landschappen, omdat ik gewoon van de natuur hou (liefst berglandschappen, want ik heb ook een passie voor bergen). Startrails zijn gewoon leuk, omdat je er snachts op uit bent op een afgelegen plek en enkel jezelf en de sluiter van de camera hoort en op je gemak van de sterren kunt genieten. Vind ik persoonlijk een van de meest rustgevende dingen ooit om te doen.Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Canon 6D + 50mm f/1.4 & 17-40mm f/4.0 is zowat mijn allround setup. Van mijn 24-70 f/2.8 heb ik helaas afscheid moeten nemen, anders was die er ook bij :) Als back-up een Canon 40D. Oja, en een degelijk statief natuurlijk.

Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
Uiteraard, meeste gebeurd in de RAW processor van Photoshop (of in PS zelf). En Bridge voor alles te sorteren.

Heb je een favoriete locatie om te fotograferen?
Goh, natuurparken/verlaten gebouwen zijn altijd leuk. Niet echt een specifiek favo plekje. Als het maar afwisselend is (ga niet graag 2x naar dezelfde plek).Op welke foto ben je het meest trots, en waarom? 
Dit is waarschijnlijk niet mijn allerbeste foto, maar voor mij wel de meest emotionele. Op de foto zie je namelijk een van mijn beste vrienden die overleden is (foto is redelijk oud, maar geeft perfect weer hoe hij is). Als ik naar die foto kijk, zie ik al onze mooie momenten weer voor mij en dat beurt mij op als ik het moeilijk heb.
Wat is je ultieme fotografie droom?
Natuurfotograaf zijn in een of ander gebergte lijkt me fantastisch. Verder zou ik al tevreden zijn als ik al mijn ideeën eens kan uitwerken.

Lenzen waar ik van droom: 85mm f/2.0 - 70-200mm f/2.8 - 24-70mm f/2.8. En een macrolens en fisheye evt ook ooit, maar de rest kost al veel te veel :D
Camera waar ik normaal gezien zou van dromen is een 5D markIII, maar aangezien de 6D zo een beetje de light-versie daarvan is, voorlopig geen enkele (wachten op de nieuwe reeksen).

Website: www.directo-mundo.be
Facebook: www.facebook.com/DirectoMundo (meest up-to-date)


Nieuwere post Oudere post

0 reacties: