Wandelexcursie Amsterdamse Waterleidingduinen

Door | 4.6.14 4 reacties
Het is 04:30u en ik hoor een raar geluid. Huh de wekker? Welke dag is het, wat moet ik doen? Ik was helemaal in de war toen de wekker zo vroeg af ging vrijdag (23mei). Tot ik me realiseerde dat mijn vriend en ik vandaag op wandelexcursie gingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Het doel van deze excursie: Prachtige wandeling met herkennen en genieten van (zang)vogels. Daar zeg ik geen nee tegen!


Van 17 t/m 25 mei 2014 was het de Nationale Vogelweek. Door het hele land waren er gratis vogelexcursies en activiteiten, georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland om zoveel mogelijk mensen te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken. 


Het begon om 06:00u dus om 05:15u sprongen we op de fiets, richting de Waterleidingduinen. Het was prachtig weer, de groep was leuk en we hebben vooral heel veel geleerd! Wist je bijvoorbeeld dat vogels elk jaar in de rui zijn? Of weet jij wat voor een geluid een Boom Leeuwerik maakt? Ik herken nu veel meer vogels aan hun geluid en dat vind ik echt heel leuk! Uiteindelijk hebben we 3,5 uur gelopen en waren we gesloopt toen we thuis waren! En de dag moest eigenlijk nog beginnen haha. Maar het was het meer dan waard en volgend jaar doen we zeker weten weer een excursie!


De bovenstaande foto's heb ik tijdens de wandelexcursie gemaakt! Zijn jullie ooit op een excursie geweest? En kennen jullie de Nationale Vogelweek?

Nieuwere post Oudere post

4 opmerkingen:

  1. Dat is vroeg opstaan! Klinkt wel erg leuj. En je hebt prachtige foto's gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zooooo wat vroeg he! maaaar dan heb je ook wat! mooie foto's heb je gemaakt! vind de libelle (?) echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha dankje! En inderdaad, een Libelle ;-)

    BeantwoordenVerwijderen