Tutorial | Foto krachtiger maken

Door | 16.6.14 3 reacties
Je hebt een foto gemaakt, alleen zou je graag willen dat deze foto iets meer uitstraalt, iets krachtiger overkomt. Ik heb dit regelmatig maar er is ook een simpele oplossing voor. Het proces van hoe ik mijn foto bewerk laat ik hier onder zien. Ik gebruik hiervoor Photoshop (maar omdat het basic functies zijn kan je de meeste andere fotobewerking programma's ook gebruiken) en een JPG foto (omdat ik weet dat niet iedereen in RAW schiet)

1. Open de foto die je wil bewerken.


2. Ga naar Afbeelding -> Aanpassingen -> Helderheid/Contrast
Je ziet dat mijn helderheid op 20 staat en contrast op 10. Door deze twee dingen aan te passen krijgt je foto vaak al een andere, sterkere uitstraling.


3. Ga naar Afbeelding -> Aanpassingen -> Levendigheid
met de levendigheid en verzadiging controleer je de intensiteit van de kleuren. Een foto met knallende kleuren komt voor mij een stuk krachtiger over dan een fletse foto, daarom pas ik dit bijna altijd een beetje aan. 


Tip: Kijk wel uit dat je niet te ver gaat met de levendigheid en verzadiging
Ander kan je rare foto's krijgen. Bij landschapfotografie kan je na mijn menig best ver gaan, maar als je dit met een persoon doet, wordt hij/zij bijvoorbeeld oranje en hou je niets meer van de echte kleuren over.

4. Wat je daarna eventueel nog kan doen is met de tools tegenhouden en doordrukken wat punten in de foto lichter of donkerder maken.


5. And that's it! Dit is mijn eindresultaat. 

Nieuwere post Oudere post

3 opmerkingen:

  1. Handig uitgelegd zo! ik gebruik deze dingen ook vaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tip! Helderheid/contrast paste ik al toe maar ik ga voortaan ook levendigheid proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te horen dat je er iets aan hebt! :)

    BeantwoordenVerwijderen