Gastfotograaf | Daniëlle

Door | 3.6.14 8 reacties
In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Daniëlle wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Hai! Mijn naam is Daniëlle, ben 22 jaar en woon in de mooie provincie Groningen. Ik fotografeer sinds 2007 en in 2008 heb ik mijn DSLR camera gekocht (omdat we op vakantie gingen naar Engeland). Daarna besloot ik om door te gaan in de fotografie en heb ik tijdens mijn opleiding MultiMedia Design, gekozen om voor Art & Design te gaan omdat ik dan vrij was om elk middel te gebruiken die ik wilde. Dus mijn camera. 

Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Ik heb ooit een keer een huwelijk mogen fotograferen en dat vond ik echt super leuk om te doen, het bruidspaar was lekker spontaan en vonden alles prima wat er werd voorgesteld voor foto’s, dus ik denk dat ik dat wel heel leuk vind om de grote dag te mogen vast leggen in serieuze maar vooral leuke en spontane momenten.Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?

Ik gebruik een Canon EOS 400D, deze camera is ten opzichte van de tegenwoordige camera’s echt oud. Maar ik houd enorm van mijn camera, ik wil wel binnenkort een nieuwe kopen… 
Mijn lenzen zijn: Canon EF 18-55, Canon EF 80-200 en een Tamron 70-300 Macro.


Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?

Het enige wat ik bewerk aan de foto’s is de helderheid, contrast, en eventueel zwart/wit maken. Daarvoor gebruik ik Adobe Lightroom 3. Adobe Photoshop CS6 gebruik ik om mijn naamtag op de foto’s te plaatsen.


Heb je een favorite locatie om te fotograferen?

Het liefst fotografeer ik in een voor de onderwerp bekende omgeving, bijv. een bos waar de hond altijd en graag rond rent of een speeltuin waar de kinderen graag spelen. Ik wil het zo natuurlijk mogelijk houden.
Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Dit is één van de allereerste foto’s die ik heb gemaakt van de zonsondergang, ik ben er enorm trots op omdat de kleuren exact zo zijn zoals ze waren te zien met het blote oog… Helaas ben ik de grote foto kwijt…


Wat is je ultieme fotografie droom?
Mijn ultieme fotografie droom is om een Canon EOS 5D Mark III kunnen kopen, helaas staat mijn budget dat nog niet toe.Nieuwere post Oudere post

8 opmerkingen:

 1. Rui Jun Luong03-06-2014 11:02

  Leuk!

  http://www.fuckhighclass.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die trouwfoto vind ik erg leuk vastgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's maak je! een bruiloft is idd zo leuk om te doen! helemaal als t bruidspaar lekker enthousiast mee doet en wel in is voor een grapje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt! Ja ze vonden het enorm leuk om gewoon lekker spontaan te doen! Ik heb een hekel aan geposeerde statiefoto's de hele tijd.

  BeantwoordenVerwijderen