Fotografiel tutorial | Druppels

Door | 23.6.14 1 reactie
Druppels, om de een of andere reden vinden veel mensen (waaronder ik)  het leuk om druppels te fotograferen wanneer de kans daar is. Soms zijn er echter nergens druppels te bekennen maar zou het wel leuk/mooi zijn als ze er wel waren. Daarom laat ik jullie nu een van de simpelste manieren zien om toch die druppels te creëren.

Wat je nodig hebt naast je camera is alleen een glas met water en je vingers.
Je kan natuurlijk werken met een pipet of een plantenspuit maar ik hou het vandaag zo simpel mogelijk.

Tip: Als er wat druppels water op bijvoorbeeld de bloem liggen schud hem dan eens heen en weer. Zo worden de druppels dunner en verspreiden ze zich meer.


Zonder druppels.
Met druppels.
Bloem heen en weer geschud voor het verspreiden van druppels.


Het enige wat ik dus voor de druppels heb gedaan is mijn vingers in het water zodat je druppels aan je vingertoppen krijgt en die als een soort regen verspreid over de bloem. Zoals je ziet kan je verschillende soorten druppels creëren. Subtiel, of dat het net lijkt of er een regenbui is geweest. Ik vind zelf de ronde druppels (op bijvoorbeeld de bovenstaande foto) meestal het mooist. En dit was mijn snelle simpele tip voor het fotograferen van druppels. Heb jij nog een goede tip? Laat hem achter in een reactie ;-)
Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: