Belfast | Hop on Hop off

Door | 5.6.14 1 reactie
Zoals in veel grote steden was er in Belfast ook een Hop on Hop off tour van City Sightseeing. Zelf vind ik dit een super manier om de stad te leren kennen en de 'hoofd attracties' af te gaan! Ik heb dit onder andere gedaan in New York, Barcelona, Rome en Glasgow. Dus toen ik zag dat dit in Belfast kon, twijfelde ik geen moment ;-)
Voor de mensen hier nog nooit van gehoord hebben. Een Hop on Hop off bus is een bus waar je, de naam zegt het al, in en uit kan 'hoppen' wanneer je wil. Deze bussen hebben een aantal stops bij de grootste bezienswaardigheden. De bussen rijden meestal elk half uur (soms vaker) en als je in de bus zit is er iemand die van alles verteld over de stad en de bezienswaardigheden. Je kan er ook voor kiezen via oordopjes in de bus (die krijg je) naar de vooraf opgenomen tekst te luisteren dit is in meerdere talen, ook Nederlands, te beluisteren.

Eerst hebben we een heel rondje gemaakt in de bus zodat we alles hebben gezien en konden kijken waar we er graag uit wouden. We hadden tickets die geldig zijn voor 2 dagen, dus geen haast ;-). De stops waar mijn vriend, Jaap, en ik sowieso uit wouden stappen waren Crumlin Road Goal en The peace walls. Andere stops zie je hier onder op de foto, met een kaartje erbij! 

Stops: Titanic, Titanics dock & pump house, Parliament buildings, Crumlin Road Jail, Shankill memorial garden. -Dit zijn er een aantal-
Weetje: De City Sightseeing bussen zijn bijna altijd dubbeldekkers waarvan de bovenkant van de bus open is.

Crumlin Road Goal
Een "haunted" gevangenis die sinds 1996 gesloten is. We hebben een rondleiding gekregen door deze gevangenis. Het is echt heel erg raar om daar te lopen. Het voelt heel "creepy." Je kan er ook terecht voor een Paranormal Tour. Er zijn waarnemingen, geluiden en onverklaarbare gebeurtenissen voorgekomen in deze gevangenis. Dat kan komen door de 17 mannen die hier geëxecuteerd zijn. We zijn ook meegenomen naar de plek waar dit gebeurde met de originele strop hangend aan een balk. De Paranormal Tour neemt je mee naar de verschillende hotspots van de Gaol ("Goal" spreek je trouwens gewoon uit als jail, het wordt alleen anders geschreven) waar "paranormal activity" is waargenomen. De Paranormal Tours worden uitgevoerd in omstandigheden met weinig licht en is niet voor watjes! We zaten heel erg te twijfelen of we dit zouden doen. Jaap wou gaan maar hij gelooft totaal niet in het paranormale.. Ik aan de andere kant vind het heel freaky en het leek me daarom uiteindelijk toch geen goed idee om dan 3 uur lang in een donkere, vervallen en glibberige gevangenis te lopen haha. En overdag was het al spannend, dus ben blij dat we die keuze hebben gemaakt!

The peace walls
De "peace walls" zijn muren die de Ierse "nationalist" en "unionist" buurten scheiden. Deze muren zijn gemaakt tijdens de Troubles maar staan er nog steeds en worden (voorlopig) niet weggehaald. Ze werden gebouwd als tijdelijke constructies, bedoeld om slechts zes maanden te blijven staan maar door de jaren heen hebben ze zich juist vermenigvuldigd van 18 naar 48 muren. In totaal strekken ze zich uit over 34 km, met de meeste muren gelegen in Belfast. Je merkt wel echt dat je in een soort buitenwijk bent maar het is niet onveilig. Veel mensen denken van wel maar er werd al verteld dat dat een vooroordeel is. Toch voelde het best spannend toen we daar liepen!


Natuurlijk zijn we ook bij andere stops uitgestapt. Maar dit waren wel de twee hoogtepunten. Ik ben blij dat ik dit gezien heb en raad het zeker aan, mocht je zelf ook ooit naar Belfast gaan! Zouden jullie ook naar deze bezienswaardigheden gaan?


Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. Mooie plaatjes weer! lijkt me echt heel apart om in die gevangenis zo rond te lopen! kan me jou gevoel wel voorstellen!

    BeantwoordenVerwijderen