In de spotlights | De IJsvogel

Door | 7.5.14 3 reacties
De IJsvogel, een prachtige vogel die je gewoon in Nederland tegen kan komen. Ik vind het echt een super mooie vogel en het is dan ook mijn droom om er een te fotograferen! Gezien heb ik hem al maar helaas was dat te ver weg om een foto te maken. Ik kon hem alleen via een verrekijker zien. Maar dat ik een IJsvogel heb gezien vind ik ook al geweldig!

De IJsvogel is een schuw vogeltje. Toch kan je hem tegen komen op een aantal plekken zoals beken en rivieren met zoet, stromend water. Soms wordt ook bij stilstaande, visrijke wateren genesteld. De aanwezigheid van zandige stijle oeverranden is een vereiste, omdat daarin de nesttunnel wordt uitgegraven. 's Winters worden ijsvogels ook bij meer open en brakke of zoute wateren gezien.
Bron en meer info op: Vogelbescherming.nl

Zoals ik al zei heb ik helaas nog nooit een IJsvogel op de foto kunnen zetten. Ik hoop dat hier snel verandering in komt! En om nog even in de IJsvogel stemming te blijven..

Deze foto is gemaakt door Milton de Ruyter 
Deze foto is gemaakt door Milton de Ruyter 

Heb jij ooit een IJsvogel gezien en/of gefotografeerd?


Nieuwere post Oudere post

3 opmerkingen:

  1. ik vind ze zo mooi! helaas nooit op de foto gezet, al heb ik hier waarschijnlijk ook niet het geduld voor haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja geduld is zeker nodig in deze situatie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ijsvogels zijn mooie vogels, af en toe moet je een beetje geluk hebben om ze te zien of te fotograferen, op www.waarneming.nl kun je zien waar ze gespot zijn

    BeantwoordenVerwijderen