Ierland | Giant's Causeway Dagtour

Door | 30.5.14 2 reacties
En we gaan weer verder! Zoals je in mijn vorige post over Ierland kon lezen hadden we voor de tweede dag in Belfast een bustour geboekt! De tour bracht ons via andere bezienswaardigheden en de Antrim Coastal Road, dit is een van de mooiste kustwegen van de wereld, uiteindelijk naar The Giant's Causeway. Helaas kan je langs deze kustweg amper ergens stoppen dus deed de tourbus dat ook niet en heb ik geen foto's kunnen maken. Maar ik weet wel dat ik hier ooit nog zelf naartoe ga, met de auto ;-) want ik kon inderdaad mijn ogen niet geloven, wat een prachtige route!

Om 09:30u werden we opgehaald met een shuttlebus en naar de tourbus gebracht. En rond 10:00u begon de tour. De eerste stop was Carrickfergus Castle, dit was een foto stop en we hadden ongeveer een kwartier om hier rond te kijken en foto's te maken.


Daarna zijn we via een aantal mooie dorpjes naar Carrick a Rede gegaan, hier bevind zich de bekende 'Rope Bridge'. Het was echt adembenemend mooi! En we hadden ook echt mega goed weer. Het was zeker 20+ graden met bijna geen wolkje in de lucht. Perfect dus om van het mooie uitzicht te genieten en foto's te maken. Weetje: De brug is 30m hoog en 20m langDaarna gingen we naar Bushmills Distillery, een whiskey brouwerij. We mochten hier even naar binnen, rondkijken en whiskey kopen ;-) Daarna zijn we nog naar een restaurantje gegaan voor een pauze. En toen was het zover, de Giant's Causeway! 

De Giant's Causeway is een rotsformatie die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. -bron wikipedia-


Legende: 
Volgens de legende, zijn de stenen/pilaren overblijfselen van een dam gebouwd door een reus. Het verhaal gaat dat de Ierse reus Fionn mac Cumhaill voor een ​​gevecht werd uitgedaagd door de Schotse reus Benandonner Fionn nam de uitdaging aan en bouwde de dijk, zodat de twee reuzen kon ontmoeten.

Als laatst hadden we nog een stop bij Dunluce Castle, we konden hier niet echt dichtbij komen maar de tour meneer wilde het toch nog even laten zien! We mochten even de bus uit om wat foto's te maken.


Rond een uur of 19:00 waren we weer terug en zat deze geweldige dag er op. We hebben echt genoten, het was prachtig!

Ben jij ooit naar één van deze mooie plekken geweest, of zou je dat willen?


Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. oooh wauwh wat is het er mooi zeg en wat een mooie foto's! die van de eilandjes in het water is echt wauwh!

    BeantwoordenVerwijderen