Gastfotograaf | Timmie

Door | 9.5.14 1 reactie
De eerste gastfotograaf vrijdag is een feit! In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Timmie.


1. Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Beste lezers,Mijn naam is Timmie Ng uit Haarlem en ik fotografeer lucht en landschap fotografie, soms fotografeer ik ook standbeelden en portretten tijdens mijn vrije tijd maar mijn focus ligt vooral bij lucht en landschap fotografie.

Fotograferen geeft mij rust en een ontwikkeling om hoe je een object, mens in beeld brengt en vooral kennis op te bouwen in de vormgeving wereld puur voor mezelf en mijn kennis delen aan andere fotograaf of hobbyist. Ik ben afgestudeerd van de opleiding Audio Visueel Vormgeving en Animatie en waarmee ik bij deze opleiding door ben gegaan met Fotografie ik fotografeer vaak bijzondere dingen wat ik tegenkom vooral in Japan hebben ze speciale cultuur door standbeelden te fotograferen van een bepaalde Japanse animatie serie en dat mooi met goed licht in beeld brengt. 

Dit klinkt misschien vaag en raar maar dit is heel populair en normal in Japan en doordat ben ik meer erin verdiept om ook dat soort situaties te gaan fotograferen. Fotograferen is een vak apart naast bewegend beeld wil ik mij ook erin ga verdiepen door stilstaand beeld te maken met mijn spiegelreflexcamera.

2. Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen? 
Canon EOS 60D spiegelreflexcamera

3. Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
Foto’s bewerken doe ik in Adobe Photoshop waarom Photoshop omdat je meer controle hebt met de kleurtemperatuur en andere basis tools. Vooral kleurcorrecties RGB waardes, Contrast, Kleurverzadiging en Vibrance. 

4. Heb je een favorite locatie om te fotograferen?
Den Haag Clingendael Japanse Tuin, Haarlem Veerplas, Sonsbeek Arnhem. Deze drie locaties zijn allemaal natuurgebieden en parken. Ik doe hier vooral fotoshoots met vrienden en kennissen ik fotografeer bij die locaties vooral dieren, standbeelden en planten. Vooral de frisse uitstraling en groen geeft mij een ontspannen gevoel en ik wil dat graag delen met de kijker.

5. Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Een standbeeld die ik vond ik Japan en gekocht heb en mee naar huis heb genomen om een klein stukje cultuur van de Japanse cultuur te fotograferen en dat vertonen aan het publiek. Ik heb deze foto ook geupload op een Japanse Animatie community site en werd ook Picture of the Day vertoont op de site.

Deze foto spreekt mij vooral aan omdat ik veel reacties heb gekregen over of dat figuur nou een mens was of een standbeeld veel mensen dacht dat het een mens was maar het is eigenlijk een standbeeld van een Japanse animatie serie die ik in Japan tegenkwam. De zon was erg fel en goed te zien.


6. Wat is je ultieme fotografie droom?
Ik zou graag met een 70-300 MM lens van Canon graag willen fotograferen op locaties zoals een WK voetbalwedstrijd om dan de belangrijkste spelers mooie momenten fotograferen en ik zou graag naar Japan willen gaan om bij prachtige Bergen te gaan fotograferen met standbeelden uit de Japanse animatie cultuur.
Wil jij net als Timmie ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Nieuwere post Oudere post

1 opmerking: