Gastfotograaf | Neil

Door | 29.5.14 2 reacties
In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Neil wil jij ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht

Mijn naam is Neil De Westelinck en ik ben afkomstig uit Antwerpen. Ondertussen ben ik 31 jaar jong en ik werk als bediende bij een havenbedrijf. Ik fotografeer al sinds enige tijd maar het is pas de laatste 3 jaar dat ik echt bezig ben met beelden te maken.Buiten mijn eigen werk, fotografeer ik ook onder de noemer Emblemata met mijn beste vriend. Met Emblemata leggen wij uitsluitend huwelijken op de gevoelige plaat vast. Het is pas zeer recent dat ik ben begonnen met intensiever te werken aan een eigen portfolio.

1. Wat fotografeer je het liefst, en waarom?
Het liefst fotograaf ik mensen. Veelal vrouwen, omdat ze meestal voor mij net dat ietsje meer op beeld brengen.Tot voor kort deed ik altijd shoots op een freestyle manier. Dat wilt zeggen dat ik met een model naar een locatie ga zonder al te veel voorbereiding.En ik tracht me dan een beetje te laten leiden of verleiding door wat de omgeving kon aanbieden om een interessant beeld te maken.


Ik werk nog steeds op deze manier maar voel dat ik intussen ook een tweede pad begin te wandelen. En ik werd voor het eerst geïnspireerd door het werk van Kirsty Mitchell. Dus ik probeer nu eerder een verhaal uit te werken en dat daarna over te brengen op beeld. Uiteraard gaat hier veel meer voorbereiding en weer aan vooraf. Maar het samen werken met andere mensen en de foto uitwerken in de diepgang is zeer interessant.

2. Wat voor apparatuur gebruik je om te fotograferen?
Ik fotografeer met een Canon 5D Mark 3. En meestal werk ik met de Canon 50mm 1.4 en 85mm 1.8. Op dit moment werk ik niet met extra belichting buiten een reflectiescherm. Maar begin stilaan geïnteresseerd te geraken door continue licht.

3. Bewerk je de foto’s, zo ja in welk programma?
Ik ontwikkel mijn foto’s vooral in Lightroom maar sinds kort merk ik dat ik nood heb aan meer mogelijkheden en zoek ik die op in Photoshop.

4. Heb je een favorite locatie om te fotograferen?
De interessantste plaats en waar ik het meeste ben gaan fotograferen is De Sahara in Lommel. Door zijn geschiedenis heeft de locatie een potentieel tot bekomen van surrealistische beelden.

5. Op welke foto ben je het meest trots, en waarom?
Dit is één van de beelden waar ik het meest trots op ben. Het verhaal is vrij simpel en net daarom ben ik trots op het beeld. 


Ik was met mijn toenmalige vriendin en haar familie naar Ardennen gegaan. En toen we er bijna waren reden we voorbij een klein kerkhof dat langst de kant van de weg in een bos lag.Dus het was snel beslist om daar naartoe te gaan en foto’s te nemen. Door de relatie met mijn model was zij natuurlijk vrij enthousiast om zich in verschillende vormen te buigen. Ik had een doorschietparaplu bij. En vanaf ik dit beeld zag verschijnen wist ik gewoon dat het goed was. Compositie, kleuren, diepte, verhaal, het is voor mij allemaal aanwezig.

6. Wat is je ultieme fotografie droom?
Ik hoop dat er een moment komt dat mensen zich een stuk kunnen verliezen in mijn foto’s. Dat ze een wereld op zich gaan worden.

Website: www.dewestelinckphotography.com
Facebook Page: De Westelinck Photography

Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: