Gastfotograaf | Kim

Door | 13.5.14 4 reacties
In dit artikel laten hobby, professioneel, amateur en alle andere soort fotografen hun werk zien en verhaal horen! Je komt er bijvoorbeeld achter met welk apparatuur ze werken en wat ze het liefst fotograferen! Vandaag zie je het werk van Kim


Ik ben Kim Rooijackers, 31 jaar, getrouwd, en moeder van een dochter. Ik ben werkzaam bij een catering bedrijf, en in m’n vrije tijd fotografeer ik. Dat doe ik sinds 3 weken met mijn eerste Nikon D7100 spiegelreflex, daarvoor met mijn Sony Nex 3 en daarvoor.. ja echt erg.. met mijn Iphone.. daarmee ben ik eigenlijk begonnen.. een klein jaartje geleden. Veel buiten wezen wandelen met mijn dochtertje in de vroege uurtjes, het bos lekker voor ons alleen. Vooral landschap was mijn favoriet en daar kan ik nog steeds van genieten. Maar door veel om heen en naar andere fotografen te kijken, ben ik meerdere dingen gaan proberen. Momenteel fotografeer ik het liefste mensen, portretten. Maar ik bedenk ook graag concepten, waarbij ik de mooie plekken die in inmiddels heb leren kennen, probeer te combineren met een model.. de samenwerking met een visagiste maakt de ervaring helemaal compleet. Ik beleef daar enorm veel plezier aan. Mijn doel.. om technisch steeds sterkere foto’s te kunnen maken, om van het model een foto te kunnen maken waar ze trots op is en om mijn eigen creativiteit te kunnen uiten. Sinds ik Photoshop CS6 en Lightroom heb, kan ik mijn ideeën nog beter uitwerken.. al moet ik PS CS6 nog wel beter onder de knie krijgen vrees ik..

Sinds ik een dochtertje heb, ben ik ineens in de vroege uurtjes in het bos.. deze foto is met de Iphone gemaakt en was voor mij het begin van mijn nieuwe passie fotografie.
Ook deze is met mijn Iphone genomen. Inmiddels kreeg ik steeds meer volgers op Instagram en deze werd uitgekozen door een groep die ik heel hoog had zitten. Dat motiveerde me.
Ik was eigenlijk al wat aan de late kant voor de zon maar ik ben er even voor omgereden.. net op tijd om hem op de foto te zetten :-) 
Mijn dochter Sam, mijn eerste portret foto en het meest trots op.. nog met de Sony.. zo stil zat ze zelden. Met een speciale bewerking van een fotograaf die ik bewonder (Martin van der Veen) en die mij sindsdien erg steunt.
Met de Sony-nex3 gemaakt.. vanuit het zolderraam met mijn kleine aan mijn been.. Die lucht wou ik al zo lang op de foto en eindelijk was het gelukt..
Mijn eerste fotoshoot met mijn nichtje Nicole, ik leende de spiegelreflex van mijn opa hiervoor.
Dat smaakte naar meer dus kocht ik mijn 1e spiegelreflex. Mijn lieve vriendin Mira wou wel helpen. Jaren 20 stijl met behulp van een visagiste.

Mijn eerste solo shoot met nieuwe camera.
Mijn droom? Dat is een lastige.. ik wil meer en vaker fotograferen, ik zou graag naar bijzondere locaties af willen reizen met een volledig team om prachtige plaatjes te kunnen maken, ik zou graag ooit werk willen publiceren.. Maar ik blijf realistisch en ben nu vooral nieuwsgierig naar wat er op mijn pad komt en geniet van iedere mooie foto.

Wil jij net als Kim ook als gastfotograaf op mijn blog staan? Kijk dan voor meer informatie op gastfotografen gezocht


Nieuwere post Oudere post

4 opmerkingen: