Foto Post | De Lepelaar

Door | 5.5.14 2 reacties
Toen ik laatst door Haarlem-Spaarnwoude reed bedacht ik me ineens dat ik daar vorig jaar Lepelaars had gezien. Gisteren was mijn missie, een Lepelaar op de foto zetten want de kans om een Lepelaar op de foto te zetten laat ik natuurlijk niet voorbij gaan! En ik had ook nog gelezen dat ze inmiddels jonkies hadden gekregen! Met al mijn enthousiasme ging ik (samen met mijn vriend) opzoek naar de Lepelaars, en wat denk je.. ze zaten er en waren prachtig!

Wat informatie over de Lepelaar die ik op Wikipedia tegen kwam: Na een poos bijna uit Nederland verdwenen te zijn neemt hun aantal door beschermingsmaatregelen nu weer wat toe. Er zijn de laatste jaren ongeveer duizend broedparen per seizoen, vooral op de waddeneilanden, op diverse locaties in de provincie Zeeland, het Zwanenwater en langs de randmeren van het IJsselmeer. De lepelaar is overigens de nationale vogel van Nederland.


Het blijkt dat er sinds 2004 elk jaar een kolonie Lepelaars op die plaats zit. Binnenkort ga ik zeker nog eens langs! Heb jij ooit een Lepelaar gezien, of misschien zelfs wel gefotografeerd?
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: