DIY Fotografie hack

Door | 12.5.14 3 reacties
Onlangs werd ik op dit super handige filmpje gewezen! Het zijn 7 "hacks" die je leven als fotograaf net iets makkelijker kunnen maken!


Zelf ben ik heel erg van de DIY dingen. Ik probeer alles op een simpele/goedkope manier op te lossen. Natuurlijk heb ik ook 'echte' spullen want het staat zo raar (denk ik) als je op een fotoshoot aan komt met, bijvoorbeeld, een zelf gemaakt reflectiescherm.#1 Timelaps met een GoPro | Ik heb er zelf geen een maar voor de mensen die dat wel hebben, is het misschien leuk om uit te proberen!

#2 Kleur filter | dit vind ik echt een goede en goedkope oplossing. Het creëert  een leuk effect en je kan alle kleuren gebruiken die je wil!

#3 Vaseline| Ja.. ik weet het niet. Ik zou nooit vaseline op een filter smeren. Je kan natuurlijk een goedkope via Ebay bestellen maar nee, dit doet mijn fotografie hart een beetje pijn haha.

#4 Diffuser voor je flitser | Erg handige tip! Ik heb zelf meerdere diffusers via Ebay gekocht maar dit is natuurlijk een handige oplossing!

#5 ND Filter | ND staat voor Neutral Density deze filter zorgt er voor dat je licht tegen kan houden en dus de sluitertijd kan vertragen. Hiermee kan je leuke effecten creëren met bijvoorbeeld beweging in wolken of zoals in het filmpje, water.

#6 Statief | Super handig en creatief! Dit is denk ik de meest goedkopen en effectiefe manier om het effect van het gebruik van een statief na te bootsen.

#7 Bokeh | Bokeh is hip, of in ieder geval zo lijkt het. Het leuke hiervan is dat je elke vorm die je wil kan maken en zo een heel leuk effect kan krijgen!


Heb jij wel eens een DIY fotografie hack uitgevoerd? 
Nieuwere post Oudere post

3 opmerkingen:

  1. Ik heb dat bokeh weleens geprobeerd maar de vormpjes lukten niet. :c Ik ga het nog maar eens een keer proberen. Er zitten echt hele leuke dingen tussen!


    Stéphanie // aphelium.org

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Laat je weten of het is gelukt ;-)?

    BeantwoordenVerwijderen