WordPress - Top #3 Social media widgets

Door | 5.4.14 Laat een reactie achter
99% van de bloggers heeft social media op zijn website staan. Nu heb ik al een tutorial gegeven over hoe je social media icons kan toevoegen op je Blogger site. Bij WordPress is dit echter een stuk simpeler, je download de plugin, activeert hem en klaar ben je. Daarom mijn top 3 van gratis WordPress social media widgets!3. Floating social media icon plugin
Bij deze plugin heb je veel keuze qua icons wat een groot voordeel is! Je kan deze icons over je pagina laten 'zweven' zoals ook bij de plugin website gebeurd, of er voor kiezen deze gewoon 'vast' te zetten. Ik ben zelf geen fan van 'zwevende' icons maar het kan leuk zijn. Het nadeel van deze plugin is dat er ook een betaalde versie is en ze daar erg veel reclame voor maken, wat soms groot in beeld staat. Ook vind ik deze plugin iets onduidelijker/moeilijker in gebruik dan de nummer 2 en 1. 

Screenshots:


Dit is een van de icon thema's die je kan kiezen

Deze widget heeft ook een aantal keuzes qua icons, wel minder dan de floating social media icon plugin. Maar toch staat deze op nummer 2 omdat ik vind dat deze plugin wat makkelijker is. Je hoeft alleen naar je 'Widgets' te gaan en deze plugin in bijvoorbeeld je footer slepen. Dit is wat je dan te zien krijgt:

De instellingen van de icons.

Alle website waarvan er een icon beschikbaar is.

Social media opengeklapt. Hier kan je de URL's invoeren.

Dit is een van de icon thema's die je kan kiezen


Deze gebruik ik zelf ook op mijn WordPress website www.ninontwerp.nl Bij deze plugin kan je maar een aantal websites toevoegen maar voor mij is dat genoeg. Je kan aangeven welke icons je wel en niet wil zien en je kan een like/follow button toevoegen. Deze plugin voeg je ook toe bij bij 'Widgets'Alle icons in gebruik.
Een aantal icons in gebruik.


En dat was mijn top 3 van social media plugins/widgets van WordPress.
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Mocht er vraag zijn naar een tutorial over het activeren/toevoegen van plugins op WordPress of heb je hier een vraag over, dan hoor ik het graag! 


Nieuwere post Oudere post

0 reacties: